Sommerlunsj med eggerøre og spekeskinke på deilig hvetebrød

Spekeskinke er for meg skikkelig sommermat. Jeg liker helt flortynne skiver av den, mens min bedre halvdel vil da dem tykkere, mye tykkere gjerne 1 cm tykk. Det er kanskje smak og behag. God lunsj blir det i alle fall når en har et skikkelig godt brød, og topper det med spekeskinke og eggerøre.

Hveteloff i dobbelflette med eggerøre og spekeskinke Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Eggerøre

Jeg synes eggerøra blir best når den blir stekt på lav temperatur – da tar det sånn 7- 10 min. Det er ikke noe i veien for å steke den på mye kortere tid, hvis du øker varmen på plata. Men da blir eggerøren tørrere og mindre kremet.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
210 min.Enkel

Ingredienser:

½ – 1 ssSmør
3Egg
3 ssMelk (eller vann)
1 ssGressløk (hakket) – valgfritt
1 ssPersille (hakket) – valgfritt
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett en stekepanne på middels/lav varme
– Ha i smør
2 Visp sammen egg, melk, salt og pepper
3 Hell blandingen stekepanna, og
– Rør med stekespade eller sleiv til røra har stivnet og
er ferdig (det tar mellom 5-10 min.)
4 Hakk litt gressløk og/eller persille og rør inn
5 Serveres varm eller romtemperert
Hveteloff i dobbelflette med eggerøre og spekeskinke Eggerøre Ingredienser: ½ - 1 ss Smør 3 Egg 3 ss Melk (eller vann) 1 ss Gressløk (hakket) - valgfritt 1 ss Persille (hakket) - valgfritt Salt og pepper

Hvetebrød i dobbelflette

Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø

Hvetebrød i dobbel flette er utrolig godt og dekorativt. Passer godt til pasta, gryteretter, salater og mye mye mer.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 stor  

Ingredienser:

1 tsSalt
2 ssOlje
5 dlVann (fingervarmt)
1 pkGjær
2Egg
1 ssSukker
Ca. 13 dlHvetemel
 Egg (pisket), valmuefrø

Slik gjør du:

1 Ha olje og salt i en bakebolle,
– Tilsett vannet
Smuldre i gjæren
– Tilsett resten
NB! start med 12 dl hvetemel
2 Elt deigen godt
– Dekk den til, og
– La den heve i 45-60 min.  
til dobbel størrelse
3 Hell deigen på et bakebord,
– Kna deigen, og
– Del den i fire like store emner –
– 3 emner trilles ut til like lange pølser
– Det siste emnet, deles i tre like store emner,
som trilles ut til like lange pølser
Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø

4 De tre største pølsene fletter du, og
– Legger fletten på ei stekeplate dekt med bakepapir

5 Flett så de tre minste pølsene, og  
– Legg disse på toppen av den store

6 Pensles med egg, og drysses over med valmuefrø
– La det stå og etterheve i ca 20 min.
– Sett stekeovnen på 220 grader
7 Sett brødet i ovnen, og
– Stek det i 20 min (på 220 grader)
– Senk varmen til 200 grader, og
– La det steke i ytterligere 15 min.
– Slå av varmen, og
– La brødet hvile i etter varmen i ca.10 min.
Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s