Resultater fra Pet-scan og operasjonsplaner …

I dag var det time på gynekologisk poliklinikk fra kl. 08.00. Planen for dagen er, som jeg fortalte i går, fullpakket:

 1. Samtale med sykepleier
 2. Samtale med gynekolog om bildene fra PET mm
 3. Gynekologisk undersøkelse
 4. Blodprøver
 5. Samtale med Anestesilege
 6. Samtale med fysioterapeut

Siden den aller første snøen hadde lagt seg i løpet av natta, så jeg for meg et absolutt trafikkaos på veiene, VI startet derfor tidligere enn hva vi ville ha gjort. Men det var absolutt ikke noe trafikk enda. Vi så knapt en bil, og jeg ankom 30 minutter for tidlig til timene mine. Det er likevel mye bedre å komme for tidlig enn for sent. Og det var faktisk bra at jeg kom litt tidlig, for i disse koronatider tar alt mye lengre tid enn hva man har beregnet. Ved inngangen til Kvinne-barn-sentret var det blant annet satt ut vakter. Så her kom jeg ikke inn, før jeg viste frem innkalling og legitimerte meg. – Det var koronatiltak, ikke terrortiltak. Selv om et koronautbrudd på St. Olav nok kunne ha like ille om ikke verre enn et terrorangrep.

Kvinne-barn-senteret ved St. Olavs hospital Olav Kyrres gate 11 Postadresse St. Olavs hospital HF Seksjon for gynekologisk poliklinikk Postboks 3250, Torgarden 7006 Trondheim

Da jeg var kommet inn på venterommet, kjente jeg på at det var litt trist at koronatiltakene medførte at jeg ikke hadde lov til å ta med meg Odd. Etterhvert som jeg så mine medpasienter, tenkte jeg at det faktisk var enda mer synd at de ikke kunne ta ha med seg noen som kunne hjelpe dem igjennom dagen, og det som kommer senere.

For å gjøre en utrolig lang og innviklet dag kort: Da jeg var inne til gynekologen og snakket om bildene (altså PET- scan, MR og CT), fortalte hun at de ikke hadde funnet noe mer enn de først hadde funnet! Jeg kjente at jeg ble utrolig lettet! Og ikke bare nok med det de fant ut at operasjonen kunne gjennomføres som kikkhull-operasjon, og ikke som en full åpen operasjon som de hadde planlagt for i utgangspunktet. Gjett om jeg ble glad! Det betyr jo at inngrepet ikke blir så omfattende, og at rekonvalesensen ikke blir så vond og langvarig som først forespeilet! Ikke nok med det, jeg slapp derfor samtalen fysioterapeuten og oppfølgingen av fysioterapeut etter operasjon. Jeg trodde jeg skulle ta av av bare lettelse!

Så det var en lykkelig Heidi som trakk seg tilbake til en så og si tom kantine for å vente på samtalen med anestesilegen. Men samtalen med anestesilegen var ikke like oppløftende som tidligere på dagen. På operasjonsdagen har de nemlig planlagt å intubere meg FØR jeg blir lagt i narkose. Det ser jeg virkelig ikke frem til – men hun beroliget meg med at det helt sikkert kom til å gå greit. – Så da kan jeg vel egentlig ikke gjøre noe annet enn å stole på henne.

Selv om dagen var lang og utmattende – jeg var ikke hjemme før i tre-tiden, må jeg berømme både effektiviteten og omsorgen som alle de jeg var i kontakt med i dag, utviste. De var så omtenksomme, tålmodige, så forsiktige og hjelpsomme at jeg ble helt rørt. – Og selv om jeg hadde en lang dag – var det faktisk minimalt med venting. Den eneste lange ventetiden jeg hadde, var før narkoselegen. Da var det omtrent en time å vente, men jeg ble faktisk informert om at det ville bli venting, og at jeg kunne gå i kantinen eller noe sånt og at skulle de ringe meg når jeg skulle inn.

Så nå blir det operasjon om en uke, med oppmøte kl 07.00, for jeg er nummer to i køen den dagen. Jeg må innrømme at jeg gruer meg litt for intubering, operasjon og ikke minst rekonvalesen. Men det skal også bli godt å få det overstått. Og det virker virker som om jeg, tross alt, har vært veldig heldig, med at det ble oppdaget så tidlig!

Tidligere innlegg fra meg om dette:

5 Comments Add yours

 1. Signe Mary Knutsen says:

  Masse lykke til. Så bra at ting skjer så fort og st du slipper lang ventetid.
  For snart tre år siden fjernet jeg livmor, eggstokker og lymfeknuter ved kikkhull operasjon. Dvs jeg ble operert med robot. Og da blir tiden etterpå så mye enklere.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s