Korona og hjemmekontor betyr at vi alle er mye hjemme. Noe av det beste er vi kan gjøre noe spesielt ut av lunsjen og spise noe ekstra godt sammen. I dag blir det en stabel bestående av en maiskake toppet med tomater, sjampinjong og posjert egg. Sunt og ikke minst veldig godt. Retten passer både som en frokostrett, brunsjrett eller som en lett lunsjrett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 | Middels |
Ingredienser:
4 | Sjampinjonger (store) |
4 | Tomater (store, modne) |
Olivenolje | |
150 g | Maiskorn |
200 g | Ost (hvit, revet) |
2 | Vårløk (hakket) |
2 ss | Persille (fersk, hakket) |
2 ss | Hvetemel |
1 ts | Salt |
½ ts | Pepper |
6 | Egg |
2 ts | Eddik |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader |
2 Fjern stilken fra sjampinjongen, – Del tomatene i to, – Legg Sjampinjong og tomater i en ildfast form, – Hell over rikelig med olivenolje, og – Strø over litt salt og pepper |
3 Sett forma i ovnen, og – La den steke i 10-12 min. – Snu sjampinjongen, og – Renn over litt olivenolje – La dem steke i ytterligere 10-12 min. (stekes til sammen i 20 min.) Til soppen er blitt gyllen og mør |
4 Rens ingefæren, og rasp den – Hakk vårløken, persille og dill – Rasp osten |
5 Lag maiskakene: – Ha maiskorn, ost, vårløk, ingefær, gurkemeie, spiskummen, dill, persille, hvetemel og 1 ts salt i en bolle – Pisk 2 av eggene lett sammen, og – Ha dem i maisblandingen, – Rør sammen – Varm olje i en stor stekepanne (middels varme) – Fukt hendene, – Del røren i 4, og – Form fire runde, flate kaker, – Legg kakene i stekepanna, og – Stek dem i omtrent 3 minutter på hver side, Til de er gylden og faste |
6 Posjer eggene: – Kok opp vann i en kasserolle – Tilsett eddik – Knekk eggene i en øse, og – Legg dem forsiktig i vannet (i øsen) – La det små koke i ca. 3 min. |
7 Stabling: – Finn frem 4 fat – Legg en maiskake på hvert av fatene – Legg en sjampinjong med bunnen opp oppå hver av maiskakene – Plasser et egg på hver av sjampinjongene – Legg til slutt på to halve tomater på hvert fat |
8 Serveres straks |