Dagens middag – squashpai med tomat

Squashpai er skikkelig god sommermat. Paien er fylt med fetaost, egg og ikke minst tynne skiver squash. Den er toppet med tomater og basilikum – kan det egentlig bli så mye bedre?

Squash pai Ingredienser Paideigen: 125 g Smør 180 g Hvetemel (3 dl) 1 ss Vann Paifyllet: 1 Squash (300 g) 200 g Fetaost 3 Egg 2 dl Melk Salt og pepper Topping: 10-20 Cherrytomater 2 ss Basilikum (hakket) 1 ss Olje (oliven) ½ ss Eddik Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
Squashpai med tomatsalsa

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
470 minMiddels

Ingredienser:

Paideigen:

125 gSmør
180 gHvetemel (3 dl)
1 ssVann

Paifyllet:

1Squash (300 g)
200 gFetaost
3Egg
2 dlMelk
 Salt og pepper

Tomatsalsa:

10-20Cherrytomater
2 ssBasilikum (hakket)
1 ssOlje (oliven)
½ ssEddik
 Salt og pepper

Squash pai Ingredienser Paideigen: 125 g Smør 180 g Hvetemel (3 dl) 1 ss Vann Paifyllet: 1 Squash (300 g) 200 g Fetaost 3 Egg 2 dl Melk Salt og pepper Topping: 10-20 Cherrytomater 2 ss Basilikum (hakket) 1 ss Olje (oliven) ½ ss Eddik Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
Squashpai uten tomatsalsa

Slik gjør du:

1 Lag paideigen:
– Ha ingrediensene i en foodprosessor og
– Kjør til deig
Eller bruk fingrene
– Pakk deigen inn i plast, og
– La den hvile i minst 20 min. i kjøleskap
2 Sett stekeovnen på 225 grader
3 Trykk paideigen ut i en paiform, og
– Forstek den midt i ovnen i ca. 10 min
4 Ta paien ut av ovnen
5 Rør sammen egg, melk, salt og pepper
– Skjær squashen med ostehøvel på langs
6 Smuldre Fetaosten ned i paiskallet
– Hell over melk- og eggeblandingen
– Legg squash skivene over paien
7 Stek paien i ca 30 min.
til melk- og eggeblandingen er stivnet
8 Lag toppingen mens paien steker:
– Hakk basilikumen
– Del tomatene i to
– Bland sammen tomater, basilikum, olje og eddik
– Smak til med salt og pepper
9 Legg tomatene på den ferdig stekte paien og server

Squash pai Ingredienser Paideigen: 125 g Smør 180 g Hvetemel (3 dl) 1 ss Vann Paifyllet: 1 Squash (300 g) 200 g Fetaost 3 Egg 2 dl Melk Salt og pepper Topping: 10-20 Cherrytomater 2 ss Basilikum (hakket) 1 ss Olje (oliven) ½ ss Eddik Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
Squashpai med tomatsalsa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s