Squashpai er skikkelig god sommermat. Paien er fylt med fetaost, egg og ikke minst tynne skiver squash. Den er toppet med tomater og basilikum – kan det egentlig bli så mye bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 70 min | Middels |
Ingredienser:
Paideigen:
125 g | Smør |
180 g | Hvetemel (3 dl) |
1 ss | Vann |
Paifyllet:
1 | Squash (300 g) |
200 g | Fetaost |
3 | Egg |
2 dl | Melk |
Salt og pepper |
Tomatsalsa:
10-20 | Cherrytomater |
2 ss | Basilikum (hakket) |
1 ss | Olje (oliven) |
½ ss | Eddik |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Lag paideigen: – Ha ingrediensene i en foodprosessor og – Kjør til deig Eller bruk fingrene – Pakk deigen inn i plast, og – La den hvile i minst 20 min. i kjøleskap |
2 Sett stekeovnen på 225 grader |
3 Trykk paideigen ut i en paiform, og – Forstek den midt i ovnen i ca. 10 min |
4 Ta paien ut av ovnen |
5 Rør sammen egg, melk, salt og pepper – Skjær squashen med ostehøvel på langs |
6 Smuldre Fetaosten ned i paiskallet – Hell over melk- og eggeblandingen – Legg squash skivene over paien |
7 Stek paien i ca 30 min. til melk- og eggeblandingen er stivnet |
8 Lag toppingen mens paien steker: – Hakk basilikumen – Del tomatene i to – Bland sammen tomater, basilikum, olje og eddik – Smak til med salt og pepper |
9 Legg tomatene på den ferdig stekte paien og server |
