Har du prøvd Spagetti med en kremet squash- og sitronsaus? Det e r skikkelig godt – server gjerne med litt brød til

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 25 min. | Middels |
Ingredienser:
500 g | Squash (raspet) |
½ | Løk (raspet) |
2 fedd | Hvitløk (raspet) |
¼ ts | Chiliflak |
3 ss | Olje (oliven) |
500 g | Spagetti (gjerne fullkorn) |
2 ts | Salt |
1 | Sitron (presset) |
15 g | Parmesan (raspet) |
1 dl | Basilikum blader (hakket) |
1 dl | Kremfløte |
Pepper (nykvernet) |

Slik gjør du:
1 Press sitronen – Rasp parmesan – Hakk basilikumen |
2 Rap squash, løk og hvitløk på det groveste på rivjernet – Ha alt i en ren bakeduk/håndduk – Ta sammen enden på håndduken, Hold deg over vasken e.l. og – Klem ut all væsken Klem godt til det ikke kommer mer væske |
3 Varm opp 3 ss olje i en stekepanne Middels varme – Ha i chilifalkene, og – La det surre i ca ½ min, mens du rører – Ha i squash og løkblandingen samt salt – Kvern over litt pepper – La det surre men rør av og til Til squash-blandingen blir tykk og Begynner å feste seg i bunnen av panna Ca 15 – 20 min. |
4 Når squashen har surret i ca. 10 – Sett over vann med salt til spagettien – Kok opp – Ha i spagettien, og – Kok den al dente Eller slik du liker den best – Ta vare på 7 dl av vannet – Hell av resten av vannet |
5 Ha spagettien i squashblandingen – Hell over 2 ½ dl av spagettivannet og fløten – Rør sammen – Strø over osten Hell over 2 ½ dl av spagettivannet – Bruk to gafler eller tresleiver og fordel sausen i spagettien Tilsett med spagettivann hvis nødvendig – Fortsett i 1-3 min til all spagettien er dekt med sausen |
6 Ta spagettien av varmen – Rør inn 2 ts sitronsaft – Smak til med sitron, salt og pepper – Rør inn ¾ av basilikumen |
7 Serveres varm Strø over resten av basilikumen og – Rasp gjerne litt parmesan over |
