Dagens middagstips – Spagetti med en kremet squash- og sitronsaus

Har du prøvd Spagetti med en kremet squash- og sitronsaus? Det e r skikkelig godt – server gjerne med litt brød til

Kremet spagetti med Squash og sitron Ingredienser 500 g Squash (raspet) ½ Løk (raspet) 2 fedd Hvitløk (raspet) ¼ ts Chiliflak 3 ss Olje (oliven) 500 g Spagetti (gjerne fullkorn) 2 ts Salt 1 Sitron (presset) 15 g Parmesan (raspet) 1 dl Basilikum blader (hakket) 1 dl Kremfløte Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 25 min.Middels

Ingredienser:

500 gSquash (raspet)
½Løk (raspet)
2 feddHvitløk (raspet)
¼ tsChiliflak
3 ssOlje (oliven)
500 gSpagetti (gjerne fullkorn)
2 tsSalt
1Sitron (presset)
15 gParmesan (raspet)
1 dlBasilikum blader (hakket)
1 dlKremfløte
 Pepper (nykvernet)

Kremet spagetti med Squash og sitron Ingredienser 500 g Squash (raspet) ½ Løk (raspet) 2 fedd Hvitløk (raspet) ¼ ts Chiliflak 3 ss Olje (oliven) 500 g Spagetti (gjerne fullkorn) 2 ts Salt 1 Sitron (presset) 15 g Parmesan (raspet) 1 dl Basilikum blader (hakket) 1 dl Kremfløte Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Press sitronen
– Rasp parmesan
– Hakk basilikumen
2 Rap squash, løk og hvitløk på det groveste på rivjernet
– Ha alt i en ren bakeduk/håndduk
– Ta sammen enden på håndduken,
Hold deg over vasken e.l. og
– Klem ut all væsken
Klem godt til det ikke kommer mer væske
3 Varm opp 3 ss olje i en stekepanne
Middels varme
– Ha i chilifalkene, og
– La det surre i ca ½ min, mens du rører
– Ha i squash og løkblandingen samt salt
– Kvern over litt pepper
– La det surre men rør av og til
Til squash-blandingen blir tykk og
Begynner å feste seg i bunnen av panna
Ca 15 – 20 min.
4 Når squashen har surret i ca. 10
– Sett over vann med salt til spagettien
– Kok opp
– Ha i spagettien, og
– Kok den al dente
Eller slik du liker den best
– Ta vare på 7 dl av vannet
– Hell av resten av vannet
5 Ha spagettien i squashblandingen
– Hell over 2 ½ dl av spagettivannet og fløten
– Rør sammen
– Strø over osten
Hell over 2 ½ dl av spagettivannet
– Bruk to gafler eller tresleiver og fordel sausen i spagettien
Tilsett med spagettivann hvis nødvendig
– Fortsett i 1-3 min til all spagettien er dekt med sausen
6 Ta spagettien av varmen
– Rør inn 2 ts sitronsaft
– Smak til med sitron, salt og pepper
– Rør inn ¾ av basilikumen
7 Serveres varm
Strø over resten av basilikumen og
– Rasp gjerne litt parmesan over

 

Kremet spagetti med Squash og sitron Ingredienser 500 g Squash (raspet) ½ Løk (raspet) 2 fedd Hvitløk (raspet) ¼ ts Chiliflak 3 ss Olje (oliven) 500 g Spagetti (gjerne fullkorn) 2 ts Salt 1 Sitron (presset) 15 g Parmesan (raspet) 1 dl Basilikum blader (hakket) 1 dl Kremfløte Pepper (nykvernet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s