Middagselskap med kokt nepe, reddik og gulrot til forrett

Når man har gode venner på besøk må man jo servere god mat. Denne forretten består av kokt nepe, reddik og gulrot (Remolacha, rababitos y zanahorta), det høres kanskje litt kjedelig ut, men det er alt annet enn kjedelig! Retten passer godt som en forrett eller som en av flere retter i for eksempel en høstmeny.

Kokt nepe, reddik og gulrot – Remolacha, rababitos y zanahorta Ingredienser 1 Nepe Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker) Syltede reddiker: 5 Reddiker (tynne skiver) ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Pepperrotkrem: 1 ss Pepperrot (revet) 2 dl Fløte (pisket) 1 ss Rømme Salt Sellerirotpuré: 300 g Sellerirot (i ternininger) 1 dl Fløte 50 g Smør Salt Fritert gulrot: 1 - 2 Gulerøtter 5 dl Olje til fritering Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-660 min.middels

Ingredienser:

1Nepe
 Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker)

Syltede reddiker:

5Reddiker (tynne skiver)
½ dlEddik (7%)
1 dlSukker
2 dlVann

Pepperrotkrem:

1 ssPepperrot (revet)
2 dlFløte (pisket)
1 ssRømme
 Salt

Sellerirotpuré:

300 gSellerirot (i ternininger)
1 dlFløte
50 gSmør
 Salt

Fritert gulrot:

1 – 2Gulerøtter
5 dlOlje til fritering
 Salt

Kokt nepe, reddik og gulrot – Remolacha, rababitos y zanahorta Ingredienser 1 Nepe Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker) Syltede reddiker: 5 Reddiker (tynne skiver) ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Pepperrotkrem: 1 ss Pepperrot (revet) 2 dl Fløte (pisket) 1 ss Rømme Salt Sellerirotpuré: 300 g Sellerirot (i ternininger) 1 dl Fløte 50 g Smør Salt Fritert gulrot: 1 - 2 Gulerøtter 5 dl Olje til fritering Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sylt reddikene:
– Skjær reddikene i tynne skiver
– Kok opp eddik, sukker og vann
– Ha reddikene i laken, og
– Kok dem i ca. 20 sek.
– Ta ut reddikene
– Avkjøl laken
– Ha reddikene tilbake i laken når den er blitt helt kald
– La stå minst en time, men
Gjerne natta over
3 Lag Pepperrotkremen:
– Rør sammen fløte og pepperrot og
– La det stå i kjøleskapet i 30 min.
– Sil bort pepperroten, og
– Pisk fløten stiv
– Vend inn rømmen og
– Smak til med salt
– Ha kremen i en sprøytepose
3 Lag selleripuréen:
– Skrell selleriroten, og
– Skjær den i terninger
– Kok opp vann,
– Ha i selleriroten, og
– La det koke i ca. 20 min.
Til sellerien er mør
– Slå av vannet, og
– Damp dem tørre
– Ha i fløte og smør
– Kjør til en glatt purré med en stavmikser
– Smak til med salt
4 Skrell guleroten, og
– Skjær den i tynne skiver
– Legg dem i vann til du skal bruke dem
– Skrell nepen og
– Skjær den i tynne skiver
– Legg dem i vann til du skal bruke dem
5 Varm oljen til 180 grader
– Ta guleroten ut av vannet
– Tørk det godt
Med kjøkkenpapir
– Friteres til de er sprø
– La oljen renne av på kjøkkenpapir
– Dryss salt over
6 Kok nepen:
– Kok i lettsaltet vann i Ca 1 min.
7 Legg litt sellerrirotpuré i midten på en tallerken
– Sprøyt ut pepperotkrem
– Legg på de andre elementene, og
– Strø over med rødbetpulver
– Server

Tips! Gulerøttene kan friteres i Airfrier hvis du har, men de mister litt mer farge enn i oljen. Når jeg bruker Airfrieren kjører jeg dem på 170-180 grader i 6-8 min., alt etter hvor tykke skiver jeg har.

Kokt nepe, reddik og gulrot – Remolacha, rababitos y zanahorta Ingredienser 1 Nepe Rødbetpulver (fås i helsekostbutikker) Syltede reddiker: 5 Reddiker (tynne skiver) ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Pepperrotkrem: 1 ss Pepperrot (revet) 2 dl Fløte (pisket) 1 ss Rømme Salt Sellerirotpuré: 300 g Sellerirot (i ternininger) 1 dl Fløte 50 g Smør Salt Fritert gulrot: 1 - 2 Gulerøtter 5 dl Olje til fritering Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s