Kjøttfrimandag med Gulrotsuppe toppet med kokosmelk og ristede frø

Gulrotsuppe med kokosmelk og ristede frø, er en skikkelig god og mettende suppe. Passer som forrett eller lunsj, men også god som en middagssuppe med brød til.

Gulrotsuppe med kokosmelk og ristede frø Ingredienser 1 ss Olje (nøytral) 1 Løk (hakket) 3 fedd Hvitløk 2-3 cm Ingefær (ca 1½ ts raspet) 400 g Gulerøtter (raspet) 1 ts Eddik (rødvin) 8 dl Grønnsakkraft (eller vann og buljong) Salt og pepper Topping (Valgfritt): Kokosmelk Frø og cashewnøtter (ristede) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Gulrotsuppe toppet med kokosmelk og ristede frø

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
445 minEnkel

Ingredienser:

1 ssOlje (nøytral)
1Løk (hakket)
3 feddHvitløk
2-3 cmIngefær (ca 1½ ts raspet)
400 gGulerøtter (raspet)
1 tsEddik (rødvin)
8 dlGrønnsakkraft (eller vann og buljong)
 Salt og pepper

Topping  (Valgfritt):

 Kokosmelk
 Frø og cashewnøtter (ristede)

Gulrotsuppe med kokosmelk og ristede frø Ingredienser 1 ss Olje (nøytral) 1 Løk (hakket) 3 fedd Hvitløk 2-3 cm Ingefær (ca 1½ ts raspet) 400 g Gulerøtter (raspet) 1 ts Eddik (rødvin) 8 dl Grønnsakkraft (eller vann og buljong) Salt og pepper Topping (Valgfritt): Kokosmelk Frø og cashewnøtter (ristede) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens løken
– Grovhakk den
– Skrell gulerøtter
– Grovhakk dem
– Rens og rasp ingefæren
2 Varm oljen i en kasserolle
– Ha i løken, salt og pepper og –
La den surre på middels varme til den er blitt myk og blank
Rør av og til
3 Ha i hvitløk, ingefær og gulerøtter
– La det surre videre i noen minutter
Ca 5 min
Rør av og til
4 Tilsett kraft og eddik
– Kok opp,
– Slå ned varmen, og
– La det småkoke i ca. 20 -30 min.
5 Rist frø og nøtter i en tørr stekepanne
6 Kjør suppa med en stavmikser eller i en foodprosessor
7 Smak til med salt og pepper
8 Serveres varm
– Toppet med kokosmelk og ristede frø og nøtter

Gulrotsuppe med kokosmelk og ristede frø Ingredienser 1 ss Olje (nøytral) 1 Løk (hakket) 3 fedd Hvitløk 2-3 cm Ingefær (ca 1½ ts raspet) 400 g Gulerøtter (raspet) 1 ts Eddik (rødvin) 8 dl Grønnsakkraft (eller vann og buljong) Salt og pepper Topping (Valgfritt): Kokosmelk Frø og cashewnøtter (ristede) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s