Dagens lunsjrett – Tortillakake med tunfisk og røkt laks

Denne retten er utrolig god. Første gang jeg fikk den servert var hos min gode venninne Svetlana. I dag har jeg forsøkt å gjenskape den så godt jeg kan. Den er lett å lage og passer utmerket som en liten lunsj- eller kveldsrett hvis man får besøk. Den passer også utmerket som forrett eller til et koldtbord. Utrolig god og dekorativ.

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 8 20 min.Enkel

Ingredienser:

1 pakkeHvetetortillas (8, små, myke)
1 dlRømme
200 gPhiladelphia (naturell)
1Agurk (raspet)
1 buntPersille (hakket)
1 bxTunfisk (i vann eller olje)
4 – 8 skiverRøket laks
 Cherrytomater (valgfritt)

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rasp ca ¾ av agurken
– Ha det i et dørslag, og
– La vannet renne av
Du kan godt la dette stå noen timer hvis du vil
– Hakk persillen
– Renn av tunfisken
– Klem godt ut overflødig agurkvann
2 Monter kaken:
– Legg en myk tortilla på et (kake)fat
– Fordel utover 1-2 ss rømme
– Strø over agurk og persille
– Legg på en ny tortilla,
– Smør denne med Philadelphia
– Fordel omtrent en tredel av tunfisken over
– Strø over agurk og persille – Legg på en ny tortilla,
– Fordel utover 1-2 ss rømme
– Strø over agurk og persille
– Legg på en ny tortilla,
– Smør denne med Philadelphia
– Fordel omtrent en tredel av tunfisken over
– Strø over agurk og persille
– Fortsett slik til du har bare en tortilla igjen
– Legg på den siste tortillaen,
– Dekk hele kaken (topp og sider) med resten av Philadelphiaen
– Sett kaken i kjøleskapet, så den får satt seg
La den stå minst i 2 timer, gjerne natten over

3 Pynt kaken rett servering med røkt laks, agurk, hakket persille og eventuelt cherry-tomater

4 Settes frem hel, eller skjæres i passe trekanter ved servering

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s