Forrett – Scampi i bønnesaus

Scampi i bønnesaus er en enkel og veldig god forrett.

Scampi i bønnesaus Ingredienser 2 ss Olje (soya, raps, eller peanøtt) 1 ts Hvitløk (finhakket) 1 ts Ingefær (feersk, finhakket) 1 ss Misopasta (Aka misopaste) 1 ss Bønnepasta (Sichuan salted black beans) 12-16 Scampi ½ ts Soyasaus (lys) 1 ts Risvin (Shannoxing eller annen) 1 ts Sukker 1 Chili (rød, med eller uten frø) 4 ss Kyllingkraft 1 ss Vårløk (finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410 minEnkel

Scampi i bønnesaus Ingredienser 2 ss Olje (soya, raps, eller peanøtt) 1 ts Hvitløk (finhakket) 1 ts Ingefær (feersk, finhakket) 1 ss Misopasta (Aka misopaste) 1 ss Bønnepasta (Sichuan salted black beans) 12-16 Scampi ½ ts Soyasaus (lys) 1 ts Risvin (Shannoxing eller annen) 1 ts Sukker 1 Chili (rød, med eller uten frø) 4 ss Kyllingkraft 1 ss Vårløk (finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2 ssOlje (soya, raps, eller peanøtt)
1 tsHvitløk (finhakket)
1 tsIngefær (fersk, finhakket)
1 ssMisopasta (Aka misopaste)
1 ssBønnepasta (Sichuan salted black beans)
12-16Scampi
½ tsSoyasaus (lys)
1 tsRisvin (Shannoxing eller annen)
1 tsSukker
1Chili (rød, med eller uten frø)
4 ssKyllingkraft
1 ssVårløk (finhakket)

Scampi i bønnesaus Ingredienser 2 ss Olje (soya, raps, eller peanøtt) 1 ts Hvitløk (finhakket) 1 ts Ingefær (feersk, finhakket) 1 ss Misopasta (Aka misopaste) 1 ss Bønnepasta (Sichuan salted black beans) 12-16 Scampi ½ ts Soyasaus (lys) 1 ts Risvin (Shannoxing eller annen) 1 ts Sukker 1 Chili (rød, med eller uten frø) 4 ss Kyllingkraft 1 ss Vårløk (finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell og finhakk hvitløk og ingefær
– Hakk chili
– Skjær vårløk i skiver
2 Varm en wok, og
– Ha i oljen
– Rør inn hvitløken
– Tilsett ingefær og
– Rør
– La det steke i ca 1 min
til det begynner å dufte hvitløk og ingefær
Rør hele tiden
3 Rør inn misopastaen og bønnepastaen
– Rør så inn sukker, chili, soyasaus, risvin og kyllingkraft
– La det steke i ca 1 min
Mens du rører
4 Tilsett scampiene
– Rør om, så det kommer saus på alle
ENTEN
4 A Hvis du bruker rå scampi
– La det koke til scampiene skifter farge
ELLER
4 B Hvis du bruker ferdig kokte scampi
– Bare varm scampiene raskt i sausen
5 Strø vårløk over og server med en gang
Gjerne sammen med litt ris

Scampi i bønnesaus Ingredienser 2 ss Olje (soya, raps, eller peanøtt) 1 ts Hvitløk (finhakket) 1 ts Ingefær (feersk, finhakket) 1 ss Misopasta (Aka misopaste) 1 ss Bønnepasta (Sichuan salted black beans) 12-16 Scampi ½ ts Soyasaus (lys) 1 ts Risvin (Shannoxing eller annen) 1 ts Sukker 1 Chili (rød, med eller uten frø) 4 ss Kyllingkraft 1 ss Vårløk (finhakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s