Jammen, går tiden fort, og det er midtsommer allerede. Det har jammen ikke vært mane god værsdager i Tronheim så langt. Tirsdag denne uka hadde vi sol, og det var ganske varmt i sola, men i skyggen var det 12 grader. – Så det er ikke det store sommerværet å rope hurra for enda. Men det kan jo bli. Uansett, feirer vi kvelden med bål, grilling og ikke minst jordbærkake.
For å hoppe rett til oppskriften på Jordbærkake – for oppskrift, trykk HER

Håper du får en flott St.hans feiring uansett vær

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 2 timer | Enkel |

Ingredienser :
Bunn
4 | Egg |
2 dl | Sukker |
1 dl | Hvetemel |
1 dl | Potetmel |
1 ts | Bakepulver |
Fyll og pynt
½ porsjon | Vaniljekrem, for oppskrift trykk HER |
3 dl | Kremfløte |
Friske jordbær | |
1 pk | Gelé (jordbærsmak) |
Skivede mandler |
Tips! Du kan bruke ferdiglaget vaniljekrem, hvis du heller ønsker det.



Bilde til venstre: Den ferdig stekte kakebunnen og ferske jordbær. Bildet øverst til høyre: Husk å dynke godt! (kakebunnen delt i to, klar for montering. Bildet nederst til høyre: Ferdig pyntet Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun, klar til servering.
Slik gjør du:
1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) |
2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
4 Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå oven på 160 grader – Stek i ca. 45 min. |
5 Avkjøles på ist |
6 Lag vaniljekremen og avkjøl den – Lag gelen (bruk bare havemengden med vann, og avkjøl den) |
7 Pisk fløten til krem |
8 Bland ⅔ av kremen med vaniljekremen |
9 Montering: – Del kakebunnen i to – Legg bunnen i springformen – Smør over vaniljekrem – Legg toppen over – Legg på jordbær – Fyll over halvstivnet gelé – Sett i kjøleskap til gelén stiver |
10 Ta kaka ut av formen og over på et kakefat – Smør krem langs kanten, og – «Klapp» på mandelskiver – Pynt eventuelt med en kremremse langs kanten |


Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun