Siden det er høst. har jeg begynt å lage ingefærshoots igjen. Et shot ingefær sammen med frokosten skal være sunt for kropp og sjel sies det. Det skal etter sigende blant annet ta vekk søtsug, bedre immunforsvaret, lindre kvalme og ikke minst stabilisere blodsukker slik at en ikke legger på seg så lett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 4 dl | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Ingefær (hakket) |
4 dl | Vann |
1-2 ss | Honning |
¼ – ½ | Sitron (presset) |

Slik gjør du:
1 Hakk ingefæren Eller kjør den i en matmølle Det er ikke nødvendig å skrelle den Bare vask den først |
2 Ha Ingefæren i en kasserolle – Hell over vannet – Kok opp – Ta kasserollen av varmen |
3 La det stå å trekke i 30 -90 min. – Sil av ingefæren i en tesil |
4 Smak til «saften» med honning og sitronsaft |
5 Hell over på flaske – Oppbevares i kjøleskap Det holder seg i godt i 7-10 dager |
6 Server et «shot» (ca ½ dl) til frokost hver dag |
