Frokostfavoritt – Ingefærshoots med sitron

Siden det er høst. har jeg begynt å lage ingefærshoots igjen. Et shot ingefær sammen med frokosten skal være sunt for kropp og sjel sies det. Det skal etter sigende blant annet ta vekk søtsug, bedre immunforsvaret, lindre kvalme og ikke minst stabilisere blodsukker slik at en ikke legger på seg så lett.

Ingefærshoots med sitron Ingredienser 50 g Ingefær (hakket) 4 dl Vann 1-2 ss Honning ¼ - ½ Sitron (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 4 dl30 minEnkel

Ingredienser:

50 gIngefær (hakket)
4 dlVann
1-2 ssHonning
¼ – ½Sitron (presset)

Ingefærshoots med sitron Ingredienser 50 g Ingefær (hakket) 4 dl Vann 1-2 ss Honning ¼ - ½ Sitron (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Hakk ingefæren
Eller kjør den i en matmølle
Det er ikke nødvendig å skrelle den
Bare vask den først
2 Ha Ingefæren i en kasserolle
– Hell over vannet
– Kok opp
– Ta kasserollen av varmen
3 La det stå å trekke i 30 -90 min.
– Sil av ingefæren i en tesil
4 Smak til «saften» med honning og sitronsaft
5 Hell over på flaske
– Oppbevares i kjøleskap
Det holder seg i godt i 7-10 dager
6 Server et «shot» (ca ½ dl) til frokost hver dag

Ingefærshoots med sitron Ingredienser 50 g Ingefær (hakket) 4 dl Vann 1-2 ss Honning ¼ - ½ Sitron (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s