Fredagskos med “Shellboller”

På biltur stoppet vi på en Shell-stasjon for å kjøpe is, men ble fristet av en pakke boller med sjokoladebiter og vaniljekrem. Og de var gode – så jeg tenkte at dette kan jeg prøve å bake hjemme også – og de ble faktisk enda bedre! Her er oppskriften jeg brukte for å gjennskape disse bollene:

"Shellboller" (boller med sjokoladeboter og vaniljekrem) Ingredienser: 1 l Hvetemel 1 pk Gjær 1 dl Sukker 1 ts Kardemomme 3 ½ dl Melk 100 g Margarin 100 g Kokesjokolade (grov hakket) 1 Egg til pensling (valgfritt) Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad:
ca 16 stk 2t 30 min. Middels

"Shellboller" (boller med sjokoladeboter og vaniljekrem) Ingredienser: 1 l Hvetemel 1 pk Gjær 1 dl Sukker 1 ts Kardemomme 3 ½ dl Melk 100 g Margarin 100 g Kokesjokolade (grov hakket) 1 Egg til pensling (valgfritt) Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 l Hvetemel
1 pk Gjær
1 dl Sukker
1 ts Kardemomme
3 ½ dl Melk
100 g Margarin
100 gKokesjokolade (grov hakket)
1 Egg til pensling (valgfritt)

Vaniljekrem:

5 dlMelk
1Egg
40 gSmør
100 gSukker
1 ssVaniljesukker
35 gMaisenna

Slik gjør du:

1 Hakk sjokoladen
– Smelt smør i en kasserolle
– Tilsett melka, og
– Varm til ca 37 grader
– Hell den over i en bakstebolle
2 Løs gjæra opp i melkeblandingen
– Rør godt så det ikke blir noen klumper
3 Tilsett mel, sukker og kardemomme
4 Eltes til deigen er smidig og glatt
Hvis diegen er klissete tilsettes litt mer mel
– Tilsett sjokoladebiten på slutten av etingen , og
– Elt noen min .til
5 Legg plastikk over bakstebollen, og
– Sett til den heving
ca 45-60 min.
6 Lag vaniljekremen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
På middels varme
– La det koke i ca 1-2 min på svak varme
– Hell vaniljekremen i en bolle
– Dekk med plast
Helt ned til kremen
– La det avkjøle seg
7 Når deigen er ferdig hevet
– Helles den ut på et bakebord
Ha gjerne litt mel under
8 Del deigen i 16 biter, og
– Trill runde boller
– Settes på bakepapirdekket stekeplate
– La bollene etterheve i ca 15 min
til ca. dobbel størrelse
9 Bruk fire fingre og trekk ut ei grp i hver av bollene
– Legg 1-2 ss vaniljekrem i hvert hull
– Pensles eventuelt med egg

10 Stekes i ca.10-15 minutter på 200 grader
11 Avkjøles på rist

"Shellboller" (boller med sjokoladeboter og vaniljekrem) Ingredienser: 1 l Hvetemel 1 pk Gjær 1 dl Sukker 1 ts Kardemomme 3 ½ dl Melk 100 g Margarin 100 g Kokesjokolade (grov hakket) 1 Egg til pensling (valgfritt) Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna https://heidisboble.no/ @heidisboble
"Shellboller" (boller med sjokoladeboter og vaniljekrem) Ingredienser: 1 l Hvetemel 1 pk Gjær 1 dl Sukker 1 ts Kardemomme 3 ½ dl Melk 100 g Margarin 100 g Kokesjokolade (grov hakket) 1 Egg til pensling (valgfritt) Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s