Bacon- og eplesyltetøy er godt som tilbehør til ye og ikke minst til oster og eple. Det passeer utmerket som tilbehør til mange retter.

Ingredienser:
200g | Bacon |
¼ – ½ | Løk |
1 fedd | Hvitløk |
½ | Eple (50 g) |
¼ ts | Kanel |
2 ss | Vann |
2 ss | Brandy |
2 ss | Sukker (brunt) |
1 ss | Sirup (mørk) |
Slik gjør du:
1 Skjær baconet i biter, – Stek det over middels varme til fettet begynner å slippe Rør med jevne mellomrom Ca 10 min. |
2 Rensk løk, hvitløk og eple – Finhakk dem |
3 Ha løk, hvitløk og eple i panna sammen med baconet – La det surre til løken er blitt myk og blank og baconet er sprøtt Ca 10 min. til – Rør inn sukker, sirup, brandy og vann Når det koker – Slå ned varmen og – La det surre i 20-30 min Til syltetøyet er tykt og klissete Rør av og til – Ta panna vekk fra varmen – Renn av overflødig fett |
4 Hell syltetøyet på glass |
5 Avkjøles og – Oppbevares i kjøleskap |
6 Bør serveres romtemperert |
