Bacon- og eplesyltetøy

Bacon- og eplesyltetøy er godt som tilbehør til ye og ikke minst til oster og eple. Det passeer utmerket som tilbehør til mange retter.

Bacon- og eplesyltetøy Ingredienser: 200g Bacon ¼ - ½ Løk 1 fedd Hvitløk ½ Eple (50 g) ¼ ts Kanel 2 ss Vann 2 ss Brandy 2 ss Sukker (brunt) 1 ss Sirup (mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

200gBacon
¼ – ½Løk
1 feddHvitløk
½Eple (50 g)
¼ tsKanel
2 ssVann
2 ssBrandy
2 ssSukker (brunt)
1 ssSirup (mørk)

Slik gjør du:

1 Skjær baconet i biter,
– Stek det over middels varme til fettet begynner å slippe
Rør med jevne mellomrom
Ca 10 min.
2 Rensk løk, hvitløk og eple
– Finhakk dem
3 Ha løk, hvitløk og eple i panna sammen med baconet
– La det surre til løken er blitt myk og blank og baconet er sprøtt
Ca 10 min. til
– Rør inn sukker, sirup, brandy og vann
Når det koker
– Slå ned varmen og
– La det surre i 20-30 min
Til syltetøyet er tykt og klissete
Rør av og til
– Ta panna vekk fra varmen
– Renn av overflødig fett
4 Hell syltetøyet på glass
5 Avkjøles og
– Oppbevares i kjøleskap
6 Bør serveres romtemperert

Ostebord med syltede epler, eplegele, rognebærgele og baconsyltetøy Bacon- og eplesyltetøy Ingredienser: 200g Bacon ¼ - ½ Løk 1 fedd Hvitløk ½ Eple (50 g) ¼ ts Kanel 2 ss Vann 2 ss Brandy 2 ss Sukker (brunt) 1 ss Sirup (mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble