Denne rullen både ser og smaker godt, men den er litt tidkrevende å lage. Resultatet blir så flott at det er verdt til å bruke litt tid på den. Rullen pynter fint opp på et pent dekket bord til en brunsj eller et på et koldtbord.

Kongens rull (Царский салат)
Ingredienser:
2-3 | Gulrøtter (kokte) |
2-3 | Poteter (kokte) |
5 ss | Majones |
3 ss | Rømme |
3 | Egg (hardkokte) |
100 g | Reker (rensede) |
100 g | Røkt laks |
Dill og persille |
Slik gjør du:
Коk potet, gulrøtter og egg |
Rør sammen majones og rømme |
Rasp potet, gulrøtter og egg, og legg alt i egne skåler |
Fordel majonesen og rømmen i de tre skålene og bland |
Dekk en brødfjøl plastfolie |
Begynn å bygge rullen slik: |

- Fordel raspet gulrot utover plasten. Et jevnt lag
(Det er viktig at dette laget ikke blir for tynt) - Fordel raspet potet, jevnt utover
- Strø over med hakket persille og dill.
- Skjær røkt laks i små tynne biter og fordel jevnt utover
- Fordel raspet egg utover
- I midten av firkanten legges en stripe med reker
Rull alt til en rull med hjelp av plastikken |
Sett Kongens rull i kjøleskapet min. 2 timer før plastikken kan tas av |
Den ferdige rullen pyntes med reker, dill eller kaviar |

Fra Svetlanas Krok