Kongens rull (Царский салат) 

Denne rullen både ser og smaker godt, men den er litt tidkrevende å lage. Resultatet blir så flott at det er verdt til å bruke litt tid på den. Rullen pynter fint opp på et pent dekket bord til en brunsj eller et på et koldtbord.

 Kongens rull (Царский салат) , inneholder reker og røkt laks og er meget dekorativ. Den gjør seg godt på et pent dekket brunsjbord eller på et koldtbord
Kongens rull (Царский салат) , inneholder reker og røkt laks og er meget dekorativ. Den gjør seg godt på et pent dekket brunsjbord eller på et koldtbord

Kongens rull (Царский салат)

Ingredienser:

2-3 Gulrøtter (kokte)
2-3 Poteter (kokte)
5 ss Majones
3 ss Rømme
3 Egg (hardkokte)
100 g Reker (rensede)  
100 g Røkt laks
  Dill og persille

Slik gjør du:

Коk potet, gulrøtter og egg
Rør sammen majones og rømme
Rasp potet, gulrøtter og egg, og legg alt i egne skåler
Fordel majonesen og rømmen i de tre skålene og bland
Dekk en brødfjøl plastfolie
Begynn å bygge rullen slik:
Oppbygging av kongensrull
  • Fordel raspet gulrot utover plasten. Et jevnt lag
    (Det er viktig at dette laget ikke blir for tynt)
  • Fordel raspet potet, jevnt utover
  • Strø over med hakket persille og dill.
  • Skjær røkt laks i små tynne biter og fordel jevnt utover
  • Fordel raspet egg utover
  • I midten av firkanten legges en stripe med reker

Rull alt til en rull med hjelp av plastikken
Sett Kongens rull i kjøleskapet min. 2 timer før plastikken kan tas av
Den ferdige rullen pyntes med reker, dill eller kaviar
Kongens rull, Rull av reker og røkt laks som er meget dekorativ. Den gjør seg godt på et pent dekket brunsjbord eller på et koldtbord
Kongens rull, Rull med reker og røkt laks, er meget dekorativ. Den gjør seg godt på et pent dekket brunsjbord eller på et koldtbord

Fra Svetlanas Krok