Maisbrød med sirupstopping

Maisbrød med sirupstopping, utrolig godt, og passer godt sammen med de fleste supper, gryteretter og texmex retter.

Maisbrød med sirupstopping Ingredienser: 200 g Maismel (fint, eller gul polenta) 150 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ½ ts Hvitløkssalt 3 dl Kulturmek 2 dl Melk (H- melk) 1 Egg 2 ss Smør 75 g smør Smør ½ dl Sirup

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 enkel

Ingredienser:

200 gMaismel (fint, eller gul polenta)
150 gHvetemel
2 tsBakepulver
1 ½ tsHvitløkssalt
3 dlKulturmek
2 dlMelk (H- melk)
1Egg
2 ssSmør

Topping:

75 g smørSmør
½ dlSirup
Maisbrød med sirupstopping Ingredienser: 200 g Maismel (fint, eller gul polenta) 150 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ½ ts Hvitløkssalt 3 dl Kulturmek 2 dl Melk (H- melk) 1 Egg 2 ss Smør 75 g smør Smør ½ dl Sirup

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Bland sammen melk og egg
2 Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og,
– Bland godt
– Rør inn melkebalndingen
– Rør raskt sammen
3 Sett en ildfast panne eller form på komfyren
– Smelt 2 ss smør
– Rør litt på panna slik at smøret renner utover
– Fordel deigen jevnt utover i panna
– Sett den i ovnen og
– Stek i 15 min.
4 Lag toppingen:
– Smelt smør og sirup til det er gyllent
5 Når mais brødet er ferdig stekt,
– Hell toppingen over,
– Sett panna tilbake i ovnen
– La det steke i ca. 1 min
6 Serveres varm
Maisbrød med sirupstopping Ingredienser: 200 g Maismel (fint, eller gul polenta) 150 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ½ ts Hvitløkssalt 3 dl Kulturmek 2 dl Melk (H- melk) 1 Egg 2 ss Smør 75 g smør Smør ½ dl Sirup