Maisbrød med sirupstopping, utrolig godt, og passer godt sammen med de fleste supper, gryteretter og texmex retter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | enkel |
Ingredienser:
200 g | Maismel (fint, eller gul polenta) |
150 g | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
1 ½ ts | Hvitløkssalt |
3 dl | Kulturmek |
2 dl | Melk (H- melk) |
1 | Egg |
2 ss | Smør |
Topping:
75 g smør | Smør |
½ dl | Sirup |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Bland sammen melk og egg |
2 Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og, – Bland godt – Rør inn melkebalndingen – Rør raskt sammen |
3 Sett en ildfast panne eller form på komfyren – Smelt 2 ss smør – Rør litt på panna slik at smøret renner utover – Fordel deigen jevnt utover i panna – Sett den i ovnen og – Stek i 15 min. |
4 Lag toppingen: – Smelt smør og sirup til det er gyllent |
5 Når mais brødet er ferdig stekt, – Hell toppingen over, – Sett panna tilbake i ovnen – La det steke i ca. 1 min |
6 Serveres varm |
