Mangomoussekake etter oppskrift fra Baker Brun

Mangomoussekake (Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». side 68-69), er en kake helt uten steking. Det er en kjeksbunn, som det er fylt moussé over, og toppet med gele. Skikkelig god.

Mangomousse kake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Kjeksbunn: 150 g Havrekjeks 50 g Valnøtter 125 g Smør (smeltet) 1 ts Kanel Magomousse 8 pl Gelatin ½ dl Vann 2 Mango 3 Egg 1 dl Sukker 3 dl Kremfløte 2 små beger Yoghurt mango/melon smak Gelelokk 1 pk Appelsingele 3 dl Vann
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 3 timer Middels

Ingredienser:

Kjeksbunn:

150 g Havrekjeks
50 g Valnøtter
125 g Smør (smeltet)
1 ts Kanel

Magomousse:

8 pl Gelatin
½ dl Vann
2 Mango
3 Egg
1 dl Sukker
3 dl Kremfløte
2 små beger Yoghurt mango/melon smak

Gelelokk:

1 pk Appelsingele
3 dl Vann

Slik gjør du:

1 Smelt smøret
– Kjør kjeks og nøtter i foodprossesoren,
(eller bruk stavmikser)
– Tilsett smør og kanel
– Legg et jevnt lag i en rund kakeform
(24 cm)
– Sett i kjøleskap i ca. 1 time
2 Lag mangomoussen:
– Legg gelatinplatene i vann (5 min)
– Skrell, og mos mangoene (bruk stavmikser)
– Pisk egg og sukker til eggedosis
– Bland eggedosisen med mangopureen og yoghurt
– Pisk fløten
– Kok opp ½ dl vann,
– Klem ut vannet av gelatin platene, og
– Ha gelatinen i vannet
– Rør til de er helt oppløst
– Hell den oppløste gelatinen i eggedosisen
 i en tynn stråle, mens du hele tiden rører
– Vend inn stivpisket kremfløte
3 Hell blandingen over kjeksbunnen, og
– Sett den i kjøleskap til den er stiv
(ca. 2 timer)
4 Lag Gelelokk:
– Lag geleen etter avising på pakken,
MEN bruk bare 3 dl vann
– Avkjøl geleen til den begynner å stivne, og
– Hell den forsiktig over moussen
– Sett kaka i kjøleskapet til den stivner
5 Pynt med mango eller frukt

Tusen takk Baker Brun, for enda en fantastisk oppskrift!

Mangomousse kake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Kjeksbunn: 150 g Havrekjeks 50 g Valnøtter 125 g Smør (smeltet) 1 ts Kanel Magomousse 8 pl Gelatin ½ dl Vann 2 Mango 3 Egg 1 dl Sukker 3 dl Kremfløte 2 små beger Yoghurt mango/melon smak Gelelokk 1 pk Appelsingele 3 dl Vann
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s