Oppdatering om kammerset og kjøkkenet

Vi har vært så opptatt av skolestart, grillparty, overraskelselunsj, feiring av mine foreldres 80-års dager, Rondanetur og mye, mye mer. – Så jeg har ikke hatt tid til verken å ferdigstille oppussingen av sommerhuset eller til å oppdatere dere på bloggen. Så, nå er jeg litt redd for at dere har glemt hvor langt vi var kommet med oppussingen. Derfor tenkte jeg å bruke bloggen i dag på å oppdatere dere litt, så dere også husker hvor langt vi var kommet. For i dag skal vi endelig tilbake til sommerhuset vårt igjen, og vi skal jobbe videre med kjøkkenet, og ferdigstille kammerset.

Kammerset har ligget litt på is ei stund, men nå er snart sommeren over, og vi bør få avsluttet de prosjektene vi har påbegynt i løpet av sommeren. Så, på kammerset er vi ferdig malt. – Vi har har malt alt i 3 strøk, med unntak av inne i skapene, der trenger vi nok et strøk til. Men tak, vegger og lister ferdig. Så i kveld blir det nok legging av gulv, sying av gardiner, og så er det vel bare å flytte inn da! Gleder meg i allefall til å se hvordan det rommet blir når det er ferdig.

Gardiner til Kammerset

Når det gjelder kjøkkenet, har vi som dere sikkert husker, revet ut det gamle kjøkkenet. Det var litt vemodig for det var ganske fint som det var, men skuffene var begynt å falle i fra hverandre og håndtakene var knekt. Så vi måtte faktisk gjøre noe drastisk med kjøkkenet også! – Det var vel egentlig veldig, veldig på tide, for kjøkkenet hadde stått mer eller mindre uforandret siden begynnelsen av 70-tallet. Så vi rev ned den gamle innredningen, og kjørte den på Kråka. I tillegg har vi malt vegger, karmer, lister og tak.

Alt dette gjorde vi før den nye kjøkkeninnredningen kom. Kjøkkeninnredningen kom på en fredag . (Ja akkurat, dagen før jeg dro til Spania!) Faktisk, så krysset deler av den gamle kjøkkeninnredningen, og den nye hverandre på gårdsplassen. Men det var skikkelig kjekt at vi ikke bare hadde bestilt det nye kjøkkenet tilkjørt, men faktisk levert helt inn. Det var godt, for ti sammen var det ufattelig mange flatpakker, og nesten 800 kilo kjøkken som ble levert! Tenk, hvis hadde måtte lempet alt dette selv – Det hadde ikke gått!

Som dere også sikkert husker, var vi veldig spent på gulvet, siden vi bestemte oss for å kjøpe det samme gulvet til kjøkkenet som det vi har valgt på soverommene. Det skal bli så spennende å se om alle fargene passer sammen eller om det krasjer skikkelig.

Det å montere skap, tar mye lengre tid enn hva man skulle tro – selv om det går ganske greit etter første skap. Jeg rakk å være med å montere de aller første skapene, før jeg måtte dra.

Det som var spennende nå ,var altså om fargene vi hadde valgt passet sammen. Så, før jeg dro satte vi opp ei skapdør på en av kjøkkenstolene, som vi selvfølgelig hadde malt blå, sammen med en av kjøkkenflisene vi hadde bestemt oss, med kjøkkenveggen som bakgrunn. Tror dette blir bar jeg! Jeg må si meg, meget godt fornøyd så langt!

Vi reiser altså ut til sommerhuset vårt i ettermiddag. Vi skal jobbe masse på oppussingsprosjektene. Derfor tror jeg dessverre at jeg ikke rekker å oppdatere dere på oppussingen i løpet av helgen. På mandag regner jeg derimot med at det vil komme nye bilder. Gjett, om jeg gleder meg til at kjøkkenet blir helt ferdig? – Bare synd at sommer sesongen er over da, så jeg må vente til 2020 før jeg tar det skikkelig i bruk!

Oppussing av kjøkkenet på sommerhuset vårt
Tror det blir skikkelig bra! – Nå gjenstår bare resten