Peking Duck i kinesiske pannekaker er noe av det beste jeg vet. Denne oppskriften gir skikkelig sprø og god and som passer både til å servere i kinesiske pannekaker og i matretter som for eksempel and i appelsinsaus (duck a l’orange).

Porsjoner | Tid (totalt) | Vanskelighetsgrad |
4 | 4 timer | Enkel |
Ingredienser:
2200 g | And (hel, rå) |
½ ts | Kanel |
½ ts | Ingefær |
¼ ts | Muskatnøtt |
¼ ts | Hvit pepper |
¼ ts | Nellik |
3 ss | Soyasaus |
1 | Vårløk |
1 ss | Honning |

Slik gjør du:
1 Tørk anden på utsiden og innsiden, og – Sjekk at den er godt rengjort |
2 Lag krydderblandingen: – Bland sammen kanel, ingefær, muskat, hvitpepper og nellik i en bolle |
3 Ha 1 ts med krydderblandingen inni anden – Del vårløken i 2 og – Putt også dem inni anda |
4 Bland 1 ss soyasaus i resten av krydderblandingen, og – Gni hele fuglen godt inn med blandingen |
5 Dekk til anda, og – La den hvile i kjøleskap i minst 2 timer Gjerne natta over |
6 Ha vann i en wok som er stor nok for anda – Legg i en rist og – Plasser anda med brystet opp på rista – Legg på lokk – Steam den i 1 time Tilsett mer vann ved behov |
7 Sett stekeovnen på190 grader |
8 Løft anda forsiktig av rista – Ta ut vårløken – Legg anda i en ildfast form Brystet opp – Bruk en gaffel og stikk litt i skinnet på anda |
9 Stek den i 30 min. |
10 Ta ut anda – Sett ovnen på 230 grader |
11 Bland sammen 2 ss soyasaus og honningen |
12 Pensle anda med honingdressingen |
13 La anda steke i 5 min Til skinnet er brunt og sprøtt |
