Fajitaskrydret bønnegryte er en god middag,ful av tex-mex smaker.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | Enkel |

Ingredienser:
1 | Løk |
100 g | Bacon (i terninger) |
2 ss | Smør |
4 fedd | Hvitløk |
½ | Chili (rød) |
½ ts | Chilipulver |
2 ts | Paprika pulver (røkt) |
1 ts | Kumin |
1 ts | Hvitløkspulver |
½ ts | Koriander |
¼ ts | Chipotle chili |
1 ts | Oregano |
1 stilk | Selleri |
5 dl | Kyllingkraft (eller buljong) |
Ca 200 g | Tomater (hermetiske) |
½ | Purre |
400 g | Bønner (kokte) |
Ris (kokt) |
Tilbehør (valgfritt):
Rømme | |
Tomatsalsa | |
Jalapenos | |
Ost (revet) – valgfritt |

Slik gjør du:
1 Hakk løken, sellerien og guleroten – Hakk hvitløken og chilien – Skjær bacon i små biter – Skjær purren i biter |
2 Smelt smøret i en kasserolle Middels varme – Ha i løken, og – La det surre til løken er blitt blank og mykt – Ha i bacon og – La det surre videre i noen minutter – Ha i krydrende, og – La alt surre I ca 2 min |
3 Hell over krafta og tomatene, – Gi det hele et raskt oppkok – Slå ned varmen, og – La det hele surre i minst 15 minutter |
4 Kok risen etter anvisning på pakken |
5 Ha bønnene i sausen – Rør rundt, og – Gi det hele et raskt oppkok |
– Serveres med ris og rømme |
