Fennikel- og sellerirotpuré

Fennikel- og sellerirotpuré er godt tilbehør til både sjømat og til kjøtt. Denne oppskriften gir en silkemyk puré – skikkelig digg!

Fennikel/sellerirot puré: Ingredienser: 2 Fennikel 150 g Sellerirot 2 ss Smør Salt, hvit pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 minMiddels

Ingredienser:

2Fennikel
150 gSellerirot
2 ssSmør
 Salt, hvit pepper

Slik gjør du:

1 Rens løken, skrell selleriroten og
– Skjær av topp og bunn på fennikelen
– Finhakk løken
– Skjær sellerirot og fennikel i terninger
ca 1 x 1 cm
2 Varm litt olje i en liten kasserolle
(lav/middels varme)
– Ha i løken, og
– La den surre på lav varme  skal bli mykt, men ikke brun
–  Tilsett fennikel og sellerirot, og
– Fyll på med vann så det dekker grønnsakene
– Kok grønnsakene møre ca 15 min.
3 Sil godt av (klem gjerne ut vannet) 
– Ha alt tilbake i kasserollen,
– Tilsett smør, salt og pepper.
– Kjør det hele med en stavmikser,
4 Ha puréen i en finmasket sil,  
– La den dryppe litt av seg, og
– Tøm vekk den overflødig veske, og
– Sil så purrene gjennom silen
– Ha purren tilbake i kasserollen
5 Varm opp purren rett før servering