Fennikel- og sellerirotpuré er godt tilbehør til både sjømat og til kjøtt. Denne oppskriften gir en silkemyk puré – skikkelig digg!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min | Middels |
Ingredienser:
2 | Fennikel |
150 g | Sellerirot |
2 ss | Smør |
Salt, hvit pepper |
Slik gjør du:
1 Rens løken, skrell selleriroten og – Skjær av topp og bunn på fennikelen – Finhakk løken – Skjær sellerirot og fennikel i terninger ca 1 x 1 cm |
2 Varm litt olje i en liten kasserolle (lav/middels varme) – Ha i løken, og – La den surre på lav varme skal bli mykt, men ikke brun – Tilsett fennikel og sellerirot, og – Fyll på med vann så det dekker grønnsakene – Kok grønnsakene møre ca 15 min. |
3 Sil godt av (klem gjerne ut vannet) – Ha alt tilbake i kasserollen, – Tilsett smør, salt og pepper. – Kjør det hele med en stavmikser, |
4 Ha puréen i en finmasket sil, – La den dryppe litt av seg, og – Tøm vekk den overflødig veske, og – Sil så purrene gjennom silen – Ha purren tilbake i kasserollen |
5 Varm opp purren rett før servering |