“Alt blir bedre med saus” – I alle fall med denne sausen. Veldig enkel å lage – god på smak!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Løk (hakket) |
2 ss | Smør |
7 ½ dl | Kraft (eller vann med 3 buljongterninger) |
2 ss | Hvetemel |
2 dl | Fløte |
2 ss | Ripsgele |
2 ss | Soyasaus |
Salt & pepper | |
Persille til pynt (valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Skrell løken, og – Hakk den |
2 Smelt smøret i en kasserolle på middelsvarme, – Tilsett løken, og -La det surre til den er blitt myk og blank ca 5 min. – Tilsett den hakkete soppen |
3 Tilsett 6 dl av kraften (eller vann og buljong) – Kok opp |
4 Rør hvetemel ut i resten av den kalde kraften (vannet), og – Tilsett det en tynn stråle mens du rører – Kok opp under omrøring, og – La sausen småkoke i min, 10 min, gjerne lengre – La den stå til du skal bruke sausen |
5 Rett før du skal servere sausen: (- Hvis du vil kan du sile sausen nå) – Ha i kremfløte, soyasaus og ripsgele og – Kok opp |
6 Serveres varm |
