Helstekt blomkål med Sennep og parmesan

Helstekt blomkål med Sennep og parmesan

Helstekt blomkål med Sennep og parmesan Ingredienser: 1 Blomkål (stor) ½ fedd Hvitløk ¼ dl Olivenolje 2 ss Sennep (Dijon) ½ dl Parmesan (revet) ¼ ts Salt (valgfritt) Pepper (Svart, valgfritt) Persille (grovhakkede, valgfritt) https://heidisboble.no/

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 2-375 min.Enkel

Ingredienser:

1Blomkål (stor)
½ feddHvitløk
¼ dlOlivenolje
2 ssSennep (Dijon)
½ dlParmesan (revet)
¼ tsSalt (valgfritt)
 Pepper (Svart, valgfritt)
 Persille (grovhakkede, valgfritt)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen 220 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Rens blomkålen:
– Ta av bladene, og
– Kutt «stiken» slik at blomkålen ligger flatt
3 Gni utsiden blomkålen ½ fedd hvitløk
4 Pisk sammen olje, sennep, parmesan, og
Eventuelt persille, salt og litt nykvernet pepper
5 Sett blomkålen på en stekeplate og
– Gni inn både utsiden og undersiden med sennep-oljeblandingen
6 Stek blomkålen i 50 – 60 min.
Sjekk den gjerne med en stekepinne
Blomkålen skal være myk i midten
7 La den hvile i noen minutter
8 Serveres hel eller skjært i båter

Helstekt blomkål med Sennep og parmesan Ingredienser: 1 Blomkål (stor) ½ fedd Hvitløk ¼ dl Olivenolje 2 ss Sennep (Dijon) ½ dl Parmesan (revet) ¼ ts Salt (valgfritt) Pepper (Svart, valgfritt) Persille (grovhakkede, valgfritt) https://heidisboble.no/