Helstekt blomkål med Sennep og parmesan

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2-3 | 75 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Blomkål (stor) |
½ fedd | Hvitløk |
¼ dl | Olivenolje |
2 ss | Sennep (Dijon) |
½ dl | Parmesan (revet) |
¼ ts | Salt (valgfritt) |
Pepper (Svart, valgfritt) | |
Persille (grovhakkede, valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen 220 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Rens blomkålen: – Ta av bladene, og – Kutt «stiken» slik at blomkålen ligger flatt |
3 Gni utsiden blomkålen ½ fedd hvitløk |
4 Pisk sammen olje, sennep, parmesan, og Eventuelt persille, salt og litt nykvernet pepper |
5 Sett blomkålen på en stekeplate og – Gni inn både utsiden og undersiden med sennep-oljeblandingen |
6 Stek blomkålen i 50 – 60 min. Sjekk den gjerne med en stekepinne Blomkålen skal være myk i midten |
7 La den hvile i noen minutter |
8 Serveres hel eller skjært i båter |
