Julebrødet hører til sammen med desember, advent og jul. Dette julebrødet er skikkelig saftig og godt. Du kan spise det som det er eller med smør og ost, eller hva det måtte være!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
5 dl | Melk |
125 g | Margarin |
1 pk | Gjær |
1 ts | Salt |
75 g | Sukker |
600 (-700) g | Hvetemel |
1 ts | Kardemomme |
250 g | Rosiner |
100 g | Sukat |

Slik gjør du:
1 Smelt smør/margarin, ha i melken og varm opp til ca 37°C. |
2 Tilsett gjær og løs den i væsken |
3 Elt så inn salt, sukker, hvetemel og kardemomme juster med hvetemel om deigen blir for løs |
4 Elt inn rosiner og sukater |
5 Hev til dobbelt størrelse på et lunt sted ca 45-60 min. |
6 Hell deigen på et bakebord Del deigen i to og – Form til to brød – Legges på bakepapir |
7 Etterhev til dobbelt størrelse Ca 20 – 30 min. |
9 Sett ovnen på 175 grader |
10 Pensle med egg eller vann / melk |
11 Stekes i 30-40 min på nederste rille til de er gylden brune |
12 Avkjøles på rist |
