Julebrød

Julebrødet hører til sammen med desember, advent og jul. Dette julebrødet er skikkelig saftig og godt. Du kan spise det som det er eller med smør og ost, eller hva det måtte være!

Julebrød Ingredienser: 5 dl Melk 125 g Margarin 1 pk Gjær 1 ts Salt 75 g Sukker 600 (-700) g Hvetemel 1 ts Kardemomme 250 g Rosiner 100 g Sukat https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel

Ingredienser:

5 dlMelk
125 gMargarin
1 pkGjær
1 tsSalt
75 gSukker
600 (-700) gHvetemel
1 tsKardemomme
250 gRosiner
100 gSukat

Julebrød Ingredienser: 5 dl Melk 125 g Margarin 1 pk Gjær 1 ts Salt 75 g Sukker 600 (-700) g Hvetemel 1 ts Kardemomme 250 g Rosiner 100 g Sukat https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smør/margarin, ha i melken og varm opp til ca 37°C. 
2 Tilsett gjær og løs den i væsken
3 Elt så inn salt, sukker, hvetemel og kardemomme
juster med hvetemel om deigen blir for løs
4 Elt inn rosiner og sukater
5 Hev til dobbelt størrelse på et lunt sted  
ca 45-60 min.
6 Hell deigen på et bakebord
Del deigen i to og
– Form til to brød
– Legges på bakepapir
7 Etterhev til dobbelt størrelse
Ca 20 – 30 min.
9 Sett ovnen på 175 grader
10 Pensle med egg
eller vann / melk
11 Stekes i 30-40 min på nederste rille  
til de er gylden brune
12 Avkjøles på rist

Julebrød Ingredienser: 5 dl Melk 125 g Margarin 1 pk Gjær 1 ts Salt 75 g Sukker 600 (-700) g Hvetemel 1 ts Kardemomme 250 g Rosiner 100 g Sukat https://heidisboble.no/ @heidisboble