Kålrotstappe eller kålrabistappe som den også kalles, er et must til saltkjøtt, pinnekjøtt, gammelsaltet sei og mye mye mer. Den smaker godt til pølser og ikke minst til potetball. Strengt tatt passer den til mye. Jeg vet at mange liker kålrotstappa lagd bare på kålrot, men jeg liker den best med litt poteter i. Så bruker jeg vanligvis også noen gulerøtter – bare for fargen skyld.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad: |
3-4 | 45 min. | Enkel |
Det er egentlig vanskelig å angi antall i oppskriften, for min erfaring er at vi spiser mer kålrotstappe enn hva vi tror. Selv om det ser mye ut i kasserollen når du koker grønnsakene, blir det vesentlig mindre når det kommer på bordet. Så angivelsene her er bare omtrent det jeg bruker når vi er tre eller fire. Men du må selv litt vurdere her.
Ingredienser:
1 | Kålrot (middels/stor) |
1-2 | Gulerøtter |
6-8 | Poteter |
Smør | |
Kraft eller buljonpulver | |
Salt og pepper (gjerne nykvernet) |

Slik gjør du:
Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter |
Kokes i usaltet vann til de er helt møre |
Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten |
Mos grønnsakene |
Tilsett smør og litt kraft eller buljong til passe tykk konsistens |
Smak til med salt og nykvernet pepper |
