Nachospizza er godt som lørdagskos, eller hvis man bare har lyst på noe godt til middag. Kjøper du en ferdig pizzabunn og en pakke med tacokrydder (i steden for å lage det selv) er denne pizzaen ferdig på under 30 min. inkludert steking og forberedelser.

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 stor (4 små) | 120 min. | Middels |
Ingredienser:
1 ss | Sukker |
2 ts | Tørrgjær |
2 dl | Vann (ca 36 grader) |
450 g | Hvetemel |
½ ts | Salt |
3 ss | Olje (oliven) |
Tips! Det går helt fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til denne pizzaen.
Fyll:
400 g | Kjøttdeig |
Tacokrydder (eller se nedenfor eller 1 pakke ferdig kjøpt) | |
1½ dl | Vann |
1 glass | Tacosaus (medium, hot eller mild) |
½ – 1 | Paprika |
½ | Purre (i skiver) |
½ bx | Mais |
Jalapeños (syltede og skivede) | |
2 | Mozzarella (eller revet hvit ost) |
10-12 | Nacochips |
Tacokrydder (eller 1 pk ferdig kjøpt tacokrydder):
2 ts | Spis kummen |
2 ts | Paprikapulver |
2 ts | Koriander |
2 ts | Gurkemeie |
1 ts | Hvitløkspulver |
1 ts | Salt |
½ ts | Kajennepepper |
2 | Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) |
Tips! I steden for tacokrydderet i oppskriften inkludert tomater, kan du bruke en pakke ferdig kjøpt tacokrydder, når du tilbereder kjøttdeigen

Slik gjør du:
1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min. |
2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
3 Form deigen som en rund bolle – smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
4 Stek kjøttdeigen, – Tilsett tacokrydder og vann – La det snurre til vannet er kokt inn og kjøttdeigen er ganske tørr – Ta den av plata |
5 Sett ovnen på 240 grader og – Legg bakepapir på en stekeplate |
6 Hell pizzadeigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle ut deigen til et avlangt rektangel like stort som stekebrettet ditt – Legg pizzabunnen på bakepapirkledd stekebrett 6A alternativt kan du kjevle pizzaen til 4 små runde pizzaer |
7 Fordel kjøttfyllet utover pizzabunnen, og – Fordel tacosausen over, – Skjær purren i skiver, paprikaen i biter, – Hell av vannet på maisen – Fordel det jevnt utover pizzaen – Legg på Jalapeños hvis du øsner det på pizzaen – Legg biter av mozzarellaene utover – Knus nachochipsene og strø dem over pizzaen |
8 Stek pizzaen i 20 min til bunnen er gjennomstekt og osten har smeltet |
9 Serveres med en grønnsalat og eventuelt en hvitløksdressing til |
