Ostesaus

Ostesaus er skikkelig digg. Den passer både til grønsaksretter og til kjøttretter

Ostesaus Ingredienser: 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 75 g Ost (hvit – raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
46-8 min.Enkel

Ingredienser:

2 ssHvetemel
4 dlMelk
½ tsSalt
½ tsPepper
75 gOst (hvit – raspet)
1 Kok opp 3 ½ dl melk
2  Rør melet ut i den resten av den kalde melken
3 Tilsett mel- og melkeblandingen i den varme melken
I en tynn stråle mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min.,
På lav varme, mens du rører
Det er for å få ut melsmaken
4 Ta sausen av varmen
– Rør inn den revne osten
– Smak til med salt og pepper
– Hold sausen varm til servering
NB! sausen bør ikke koke etter at osten er tilsatt

Ostesaus Ingredienser: 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper 75 g Ost (hvit – raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble