Disse påskeharene er bare sååå søte

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 12 | 3 ½ timer | Enkel |
Ingredienser:
20 g | Havregryn |
5 ½ dl | Vann |
1 pakke | Gjær |
1 dl | Olje (raps) |
200 g | Sukker |
5 g | Salt |
20 g | Kardemomme |
1 kg | Hvetemel |
Topping/pynt:
24-36 | Rosiner |
1 | Egg (sammenvispet) |

Slik gjør du:
1 Kok opp 1 dl vann, og – Hell det over havregrynene – La det stå til ca romtemeratur |
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl) – Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene – Elt godt 10-15 min. |
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La den heve i ca 1 time |
4 Legg bakepapir på stekeplater |
5 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i ca 24 like store emner – Trill runde litt avlange boller |
6 Form påskeharene: – Ta frem to boller Hver påskehare består av to boller en til ører og en til ansikt – Den ene bollen deles på langs med en skarp kniv Det blir ørene – Trekk litt i ørene og legg dem på bakepapir/stekelate med snitt flaten opp – Den andre bollen får rosiner til nese og øyne – Skjær noen snitt som værhår – Legg ansiktet helt inntil ørene – Fortsett til du har brukt opp all deig |
7 Dekk påskeharene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La dem heve i ca 60 – 120 min. |

7 Sett ovnen på 230 grader |
8 Pensle harene med sammenvispet egg |
9 Stekes i ca 8 – 10 min midt i ovnen 230 grader |
10 avkjøles på rist |

