Patatas bravas

Patatas bravas absolutt nødvendig på et tapsasbord, og utrolig godt om snacks enten alene eller sammen med et glass vin eller en øl.

Patatas bravas Ingredienser: I kg Poteter Olje (oliven) Salt Salsa brava (Barva saus): 4 ss Olje (Oliven) 5 fedd Hvitløk 1 ss Hvetemel 1 ss Paprika 1 Paprika 2 ½ dl Kylling buljong 1 bx Tomater (hermetiske, hakkete) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 8 Enkel

Ingredienser:

I kgPoteter
 Olje (oliven)
 Salt

Salsa brava (Barva saus):

4 ssOlje (Oliven)
5 feddHvitløk
1 ssHvetemel
1 ssPaprika
1Paprika
2 ½ dlKylling buljong
1 bxTomater (hermetiske, hakkete)
 Salt

Patatas bravas Ingredienser: I kg Poteter Olje (oliven) Salt Salsa brava (Barva saus): 4 ss Olje (Oliven) 5 fedd Hvitløk 1 ss Hvetemel 1 ss Paprika 1 Paprika 2 ½ dl Kylling buljong 1 bx Tomater (hermetiske, hakkete) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag sausen:
– Rens og press hvitløken
– Varm oljen i en stekepanne (middel varme)
– Tilsett melet når de begynner å bli brune
– Rør godt
– Tilsett paprika og bland godt
– Tilsett buljong og tomater, og
– Fortsett å røre til sausen tykner, og
– La den småkoke i 3-5 min.
2 Lag potetene:
– Skrell og vask potetene, og
– Skjær dem i biter
– Varm oljen i en stekepanne på middels varme
– Tilsett potetene
– Når potetene er myke,
øk temperaturen og stek dem brune
3 Hell potetene over på kjøkkenpapir og
– La dem renne godt av
4 Ha potetene over på et serveringsfat
– Ha sausen på toppen av potetene
 Serveres rykende varme sammen med en kald øl