Ramsløkspesto

Ramsløkpesto er enkel å lage og smaker godt. En flott variasjon til den basilikumbaserte varianten.

Ramsløkpesto Ingredienser: 100 g Ramsløk 1 fedd Hvitløk 3 - 4 ss Parmesan (revet) 3 - 4 ss Pinjekjerner 1 ¼ dl Olivenolje ¼ ts Salt Pepper (nykvernet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
  5 min. Enkel
Ramsløk til Ramsløkpesto Ingredienser: 100 g Ramsløk 1 fedd Hvitløk 3 - 4 ss Parmesan (revet) 3 - 4 ss Pinjekjerner 1 ¼ dl Olivenolje ¼ ts Salt Pepper (nykvernet)
Ramsløk ligner litt på liljekonvall – men ramsløkbladene er lysere og tynnere, og du kjenner forskjellen både på smaken og på lukten – Ramsløken lukter nesten som (hvit-)løk

Ingredienser:

100 gRamsløk
1 feddHvitløk
3 – 4 ssParmesan (revet)
3 – 4 ssPinjekjerner
1 ¼ dlOlivenolje
¼ tsSalt
 Pepper (nykvernet)

Slik gjør du:

1 Vask ramsløken godt, og
– Tørk den godt

2 Rist pinjekjernene over svak varme i en panne i noen min.,
eller til de er blitt gyldne
– Sett dem til avkjøling
3 Ha Ramsløk, pinjekjerner, hvitløk salt og parmesan i en foodprosessor,
–  Kjør alt i ca. 20 sek. til en finhakket masse
4 Mens foodprosessoren går,
– Tilsett oljen i en tynn, jevn stråle til det blir en glatt litt tykk «saus»
5 Smak til med salt, pepper og eventuelt parmesan

TIPS! Hvis du dekker pestoen helt med plast eller heller olje over holder den seg en uke i kjøleskapet.

Ramsløkpesto Ingredienser: 100 g Ramsløk 1 fedd Hvitløk 3 - 4 ss Parmesan (revet) 3 - 4 ss Pinjekjerner 1 ¼ dl Olivenolje ¼ ts Salt Pepper (nykvernet)