Rødvinsaus med portvinsgele

Med denne rødvinssausen imponerer du selv den mest kresne gjest. Den passerutmerket til oksekjøtt og lam. Den er ikke vanskelig å lage – og den kan tilberedes neste helt ferdig før gjestene kommer.

Rødvinsaus: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Rødvin 2 ½ dl Oksekraft 50 g Smør 1 ts Portvingelé https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 minEnkel

Ingredienser:

1Sjalottløk
2 ½ dlRødvin
2 ½ dlOksekraft
50 gSmør
1 tsPortvingelé

Slik gjør du:

1 Finhakk løken
2 Stek løken i en kasserolle til den er blitt myk og blank
3 Tilsett så rødvin og kok vinen ned til ¼ del  
4Tilsett oksekraft og reduser ned til ½ del
5 Sil av, og
6 Smak til kraften med salt og portvinsgele
7 Ved servering vispes inn kaldt smør i terninger  

Tips! Hvis du skal ha gjester tilbereder du sausen i trinnene 1-6, før gjestene kommer – gjerne dagen før. Når du skal servere sausen. Varm den opp til kokepunktet, Ta den av varmen og rør inn smøret. Det tar ca. 2 minutter.

Rødvinsaus: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Rødvin 2 ½ dl Oksekraft 50 g Smør 1 ts Portvingelé https://heidisboble.no/ @heidisboble