Sitron og marengs pai er min datters favorittpai. Denne oppskriften hadde hun med seg hjem fra Australia. Siden oppskriften er australsk er målene i oppskriften oppgitt i cups. For all enkelhets skyld har regnet det om så de blir også oppgitt i dl.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 pai | 1 ½ time | Middels/vanskelig |
Ingredienser:
Paibunnen:
150 g | Smør |
⅓ cup | Sukker (0.8 dl) |
½ ts | Vaniljeekstrakt |
1 | Egg |
2 cups | Hvetemel (5.5 dl) |
½ ts | Bakepulver |
1 knivsodd | Salt |
Lemoncurden:
2 ss | Maisenna |
¾ cup | Sukker (1.8 dl) |
1 | Sitron (saften & skall) |
2 | Eggeplommer |
1 cup | Vann (2.5 dl) |
2 ss | Smør (mykt) |

Marengs:
3 | Eggehviter |
⅓ cup | Sukker (0.8 dl) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader |
2 Lag paibunnen: – Bland sammen mel, salt og bakepulver – Rør smør, sukker og vanilje hvitt og luftig Tilsett egget – Vend inn melblandingen – Kna forsiktig deigen sammen til den er fast – Pakk den inn i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i ca. 60 min. |
3 Etter 60 min.: – Smør en paiform (23 cm) – Kjevle ut deigen – Legg den i paiformen – Trykk den forsiktig mot kantene – Renskjær kanter, og – Prikk bunnen med en gaffel – Dekk den med bakepapir, og – Fyll på litt ris – Stekes 15-20 min. – Fjern bakepapir og ris, – La paibunnen avkjøle seg på rist |
3 Lag fyllet (sitronkrem): – Ha 2.5 dl vann i en kasserolle, – Rør inn: maisenna, sukker, sitronsaft, eggeplommer – Kok forsiktig opp, på svak varme, og Rør hele tiden – La det koke i ca. 2 min. – Ta kasserollen av varmen, og – Rør inn smør og revet sitronskall – Avkjøles |
4 Sett oven på 180 grader: – Fyll sitronkremen i paibunnen |
5 Lag marengsen: – Pisk eggehvitene til de er stive, – Tilsett sukkeret gradvis og – Fortsett å piske til den er tykk og «skinnende» – Ha marengsen i en sprøytepose |
6 Sprøyt marengs over sitronkremmen, og Sett paien midt i ovnen, Til marengsen er fast og lys brun |
