Svigermors Sitronkake er en saftig kake som smaker friskt av sitron.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | Enkel |
Ingredienser:
100 g | Smør |
125 g | Sukker |
2 | Egg |
2 ½ dl | Hvetemel |
¾ ts | Bakepulver |
¾ dl | Melk |
1 ts | Sitronsaft |
½ | Sitron (raspet skall) |


Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader, – Smør en kakeform godt |
2 Del sitronen i 2 – Rasp skallet av den ene halve, og – Press ut saften – Skjær den andre halve i tynne skiver, og – Legg dem i bunnen av kakeformen |
3 Rør smør og sukker hvitt |
4 Halvpisk eggene, og – Vend dem inn i smørkremen |
5 Sikt mel og bakepulver, og – Vend det inn i egge- og smørblandingen – Vend inn sitronskall- og saft |
6 Ha deigen i kakeformen, og – Fordel den jevnt utover |
7 Stekes i ca. 40 min. – Avkjøles litt i forma, før den overføres til rist. |
8 Pynt eventuelt med tynne striper med melis |


