Tørkete kantareller

Ved å tørke kantarellene kan vil de vare hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye sopp du tørker da! Kantarellene kan tørkes både i en tørker eller i stekeovnen. I tørkeren går det raskere og du har bedre kontroll på tørkeprosessen. Men hvis du ikke har en tørker, går det helt fin å bruke stekeovnen.  ½ kg kantareller blir omtrent et middels stort norgesglass med tørkete kantareller.

Tørkete kantareller Ingredienser ½ kg Kantareller eller så mye som du ønsker å tørke https://heidisboble.no/ @heidisboble
eller

Ingredienser:

½ kgKantareller

Tips! Du kan knuse tørkete sopp og tilsette 1 ts til gryteretter og sauser.

Tips! Legg tørkete kantareller i lunkent vann i omtrent 30 min, da kan den brukes som fersk sopp. Bløtleggingsvannet kan du bruke i en saus, suppe eller gryte!

Slik gjør du:

1 Børst godt av soppen og
– Del eventuelt de største soppene
2 A Tørking i tørker
– Legg soppen på brettene
– Stable – Start tørkeren
– Ta ut soppen når den er helt tørr
2 B Tørking i stekeovnen
– Legg bakepapir på stekeplater
– Sett stekeovnen på 50 grader (varmluft)
– Fordel soppen på stekeplatene
– Sett soppen i ovnen
– La ovnsdøren stå på gløtt
-Legg gjerne grytekluter e.l. i døren for å holde den litt oppe
– La stå i 18-24 timer
Eller til de er helt tørre