Ved å tørke kantarellene kan vil de vare hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye sopp du tørker da! Kantarellene kan tørkes både i en tørker eller i stekeovnen. I tørkeren går det raskere og du har bedre kontroll på tørkeprosessen. Men hvis du ikke har en tørker, går det helt fin å bruke stekeovnen. ½ kg kantareller blir omtrent et middels stort norgesglass med tørkete kantareller.

Ingredienser:
½ kg | Kantareller |
Tips! Du kan knuse tørkete sopp og tilsette 1 ts til gryteretter og sauser.
Tips! Legg tørkete kantareller i lunkent vann i omtrent 30 min, da kan den brukes som fersk sopp. Bløtleggingsvannet kan du bruke i en saus, suppe eller gryte!
Slik gjør du:
1 Børst godt av soppen og – Del eventuelt de største soppene |
2 A Tørking i tørker – Legg soppen på brettene – Stable – Start tørkeren – Ta ut soppen når den er helt tørr |
2 B Tørking i stekeovnen – Legg bakepapir på stekeplater – Sett stekeovnen på 50 grader (varmluft) – Fordel soppen på stekeplatene – Sett soppen i ovnen – La ovnsdøren stå på gløtt -Legg gjerne grytekluter e.l. i døren for å holde den litt oppe – La stå i 18-24 timer Eller til de er helt tørre |