Denne salaten er sterkt inspirert av den kjente waldorfsalaten, og inneholder både sellerirot, eple og valnøtter. Ja, druer er også med, men jeg bruker grønne druer i stede for røde. For at salaten ikke skal oppleves så mektig, har jeg også med litt isbergsalat. Nært opp til originalen, men med en liten vri. Veldig godt til det meste.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Sellerirot (liten) |
1 | Eple (grønt) |
1/2 | Isbergsalat (liten) |
1 dl | Valnøtter |
1-2 dl | Druer (grønne) |
Dressing:
4 ss | Majones |
4 ss | Yoghurt (naturell) |
4 ss | Rømme |
1 ts | Sukker |
1 ts | Sitronsaft |
Salt |

Slik gjør du:
1 Lag dressingen: – Rør sammen majones, rømme og yoghurt – Rør inn sukker, og sitronsaft – Smakt til med salt, og Eventuelt mer sukker, og sitronsaft |
2 Skrell selleriroten, og eple |
3 Rasp sellerirot og eple, og – Tilsett det til dressingen, – Rør rundt |
4 Vask salaten, og – Tørk den godt – Skjær den i passe biter, og – Bland den inn i dressingen |
5 Del druene i 2, og – Fjern eventuelle steiner – Grov hakk valnøttene |
6 Bland ca. ½ – ¾ av nøttene og druene i salaten – Smakt eventuelt til med salt, sukker, og sitronsaft |
7 Ha salaten over i ei serveringsskål, og – Pynt med resten av druene og nøttene |
