Dette er en rett jeg har fått så mange spørsmål om etter bursdagen min og som jeg har lovet skal komme på bloggen – og nå kommer endelig oppskriften på hovedingrediensen til bursdagsmiddagen: langstekt tacokjøtt!

Dette kjøttet er så mørt og smakfullt at det nesten smelter på tunga, og det passer perfekt til tacos, burritos, lefser eller bare sammen med en god salat og litt guacamole. Det fine er at du kan bruke det kjøttet du har – jeg bruker gjerne mørbrad, svinefilet eller svinekoteletter, alt etter hva som er på tilbud eller hva som ligger i fryseren. Poenget er at det skal få god tid til å trekke til seg alle de gode smakene og bli skikkelig mørt.
Jeg lager dette i ei god jernpanne, men du – ikke la det stoppe deg om du ikke har det. Stek kjøttet i vanlig stekepanne, kok ut panna med vannet, og ha alt over i en kasserolle som tåler stekeovn. Har du ikke ovn? Da lar du det bare småputre på lav varme på plata – det går helt fint, og resultatet blir fortsatt kjempegodt.
Dette er en sånn rett som gjør seg selv, og det lukter himmelsk mens den står og koser seg. Det er virkelig en sikker vinner – både til fest og til en helt vanlig hverdag med litt ekstra kos.
Resultatet? Mørt, smakfullt kjøtt med masse gode taco-krydder og saft som passer perfekt i lefser, tacoskjell eller som fyll i en burrito. Perfekt til helgekosen – eller en helt vanlig tirsdag.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4- 6 |

Ingredienser:
| Ca 1250 | Svinekjøtt (uten bein) |
| 1 ss | Smør |
| 1 ss | Olje (nøytral) |
| 2 | Løk (gule) |
| 2 | Gulrøtter |
| 1 stilk | Selleri (liten) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| ½ | Chili (rød) |
| 2 ½ ts | Spisskummin (malt) |
| 2 ½ ts | Koriander (malt) |
| 2 ½ ts | Paprikapulver |
| 2 ½ ts | Gurkemeie |
| 1 ts | Oregano (tørket) |
| 1 fl | Porter (mørkt øl) |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 3 dl | Vann |
| 1 | Lime (tørket/presset) |
| Koriander (fersk, hakket) |
Tips! Du kan godt øke mengden på chili hvitløk og krydder om du ønsker enda mer smak

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 125 graader |
| 2 Skjær svinefilleten i 3 – 4 biter |
| 3 Skrell løk, gulrot og hvitløk |
| 4 Finhakk: – Grønnsaker – Hvitlløk – Chili, og – Legg dem hver for seg |
| 5 Sett på ei jernpanne, – Ha i smør og olje – Stek bitene av kjøttet (hver for seg) – Ta ut bitene og legg dem på et fat |
| 6 Slå ned til middels varme, – Ha i smør og olje – Tilsett løken og la den surre – Tilsett gulrot og surr videre – Når løken er blank, Tilsett selleri. hvitløk og chili – Surr videre i ca 1 min. – Tilsett krydder – Surr videre i ca 1 min |
| 7 Tilsett øllet – kok opp – Tilsett tomater og vann – Kok opp – Ha i den tørkete limen |
| 8 Sett det i stekeovnen i ca 5 timer |
| 9 Smak til med lime og salt – Server med tortillalefser, guacemole og salsa |

