“Alt er bedre med Bacon”, bruker vi å si i min familie, men så er vi vel mer en gjennomsnittlig glad i bacon også da. Så Bacon- og eplesyltetøy er skikkelig populært som tilbehør til mye og ikke minst til ost og epler.

Ingredienser:
| 200g | Bacon |
| ¼ – ½ | Løk |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ½ | Eple (50 g) |
| ¼ ts | Kanel |
| 2 ss | Vann |
| 2 ss | Brandy |
| 2 ss | Sukker (brunt) |
| 1 ss | Sirup (mørk) |

Slik gjør du:
| 1 Skjær baconet i biter, – Stek det over middels varme til fettet begynner å slippe Rør med jevne mellomrom Ca 10 min. |
| 2 Rensk løk, hvitløk og eple – Finhakk dem |
| 3 Ha løk, hvitløk og eple i panna sammen med baconet – La det surre til løken er blitt myk og blank og baconet er sprøtt Ca 10 min. til – Rør inn sukker, sirup, brandy og vann Når det koker – Slå ned varmen og – La det surre i 20-30 min Til syltetøyet er tykt og klissete Rør av og til – Ta panna vekk fra varmen – Renn av overflødig fett |
| 4 Hell syltetøyet på glass |
| 5 Avkjøles og – Oppbevares i kjøleskap |
| 6 Bør serveres romtemperert |

