Dette er den mest tradisjonelle Australske biffpai – oppskriften man kan få.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 750 g | Mørbrad (ferdig mørent) |
| 3 ss | Hvetemel |
| 1 ts | Sennep |
| Salt og pepper | |
| 2 | Løk (hakket) |
| 2 fedd | Hvitløk (hakket) |
| 5 dl | Porter (eller annet mørkt øl) |
| 2 ss | Worcestershire sauce |
| 2 | Laubærblader |
| 1 ts | Timian |
| 1 ts | Brunt sukker (mykt) |
| 250 g | Sjampinjonger |
| Smør til steking |
Paideig:
250 g | Hvetemel |
| 2 ½ ts | Bakepulver |
| 1 ½ ts | Salt |
| 1 ts | Timian |
| Pepper (nykvernet) | |
| 125 g | Margarin (raspet) |
| 10-12 ss | Vann |

Tips! hvis du ønsker en tynnere paiskorpe- kan du halvere oppskriften på paideig
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader |
| 2 Skjær biffkjøttet i passe kuber (ca 2 x 2 cm) – Hakk løken og hvitløken – Fjern stilkene på soppen, og – Hakk dem |
| 3 Bland sammen hvetemel, sennep, salt og pepper – Tilsett biffkjøttet, og – Rør rundt så melet blir fordel på bitene |
| 4 Smelt smør i en stekepanne, og – Stek en tredel av biff bitene i smøret, Til de er brune ca 3-4 min. – Ta ut bitene, og – Legg dem i ei ildfast form/gryte – Gjenta to ganger til med det resterende |
| 5 Ha litt mer smør i pannen, og – Tilsett løken, – Strø over litt salt, og – La det surre til løken blir blank ca 5 min. – Tilsett hvitløk og soppstilker (hakket) – La det surre i ytterligere 3 min. – Tilsett ølet, Worcestershire sauce, laubærblader og sukker, og – La det surre i ca 2 min. til |
| 6 Hell sausen over biffbitene – Legg på lokk eller dekk til – Sett formen/gryta i stekeovnen, og – La det steke i 2 timer – Ta paifyllet ut av ovnen |
| 7 Øk stekovnstemperaturen til 190 grader |
| 8 Del soppen i ¼ -deler eller mer hvis de er store – Smelt til smør i en stekepanne, og – Stek dem |
| 9 Rør soppen inn i paifyllet og – Hell alt i en pai form ca 15-20 cm – Smør kantene av paiforma |
| 10 Lag pai deigen: – Sikt sammen mel, bakepulver og salt – Tilsett timian og pepper – Rasp margarin og – Rør det inn i melblandingen – Tilsett vann til det blir en myk deig |
| 11 Kjevle ut deigen, og – Fordel den over paifyllet – Renskjær kantene, og – Skjær et lite snitt i midten |
| 12 Sett paien i ovnen, og – La den steke i 30 – 40 min til lokket er gyllent |
| 13 Serveres eventuelt på tradisjonelt australsk vis med ketchup |


