Dette må være oppskriften på verdens beste mandelboller. Bollene har en mandelfylling, er toppet med vaniljekrem og overstrødd med hakkete mandler. De er bare sååååå gode!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 20 | 3 ½ timer | Enkel |

Ingredienser:
| 20 g | Havregryn |
| 5 ½ dl | Vann |
| 1 pakke | Gjær |
| 1 dl | Olje (raps) |
| 200 g | Sukker |
| 5 g | Salt |
| 20 g | Kardemomme |
| 1 kg | Hvetemel |
Vaniljekrem:
| 5 dl | Melk |
| 1 | Egg |
| 40 g | Smør |
| 100 g | Sukker |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 35 g | Maisenna |
Mandelfyll:
| 190 g | Mandler |
| 115 g | Melis |
| 80 g | Smør |
Pensling/topping:
| 1 | Egg (sammenvispet) |
| Mandler (hakket) |

Slik gjør du:
| 1 Kok opp 1 dl vann, og – Hell det over havregrynene – La det stå til ca romtemeratur |
| 2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl) – Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene – Elt godt 10-15 min. |
| 3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La den heve i ca 1 time |
| 4 Lag vaniljekremen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Kok opp under omrøring På middels varme – La det koke i ca 1-2 min på svak varme – Hell vaniljekremen i en bolle – Dekk med plast Helt ned til kremen – La det avkjøle seg |
| 5 Lag mandelmassen: – Finhakk mandlene – Bland sammen mandler, melis og smør til en tykk masse |
| 6 Legg bakepapir på stekeplater |
| 5 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i ca 20 like store emner – Trill boller, som – Settes på bakekpapir |
| 7 Dekk bollene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La dem heve i ca 45 min. |
| 8 Ha vaniljekremen over i en sprøytepose |
| 9 Trykk og strekk ned hver bolle til en firkant – Legg på 1 liten ss mandelfyll på hver firkant – Brett dem sammen som en konvolutt, og – Press skjøtene ned så det blir ei grop – Fyll gropa med vaniljekrem Ca 1 ss |






| 10 Dekk til bollene, og – La dem etterheve i ca 1 time |
| 11 Sett ovnen på 230 grader |
| 12 Pensle bollene med sammenvispet egg, og – Dryss over hakkete mandler |

| 13 Stekes i ca 8 min Midt i ovnen 230 grader |



