Dette blir skikkelige saftige Gulrotbrød som smaker godt. Det aller beste med brødet er kanskje skorpa. Den smaker helt nydelig og er sprø og fin!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3 brød | 3 timer over 2 dager | Middels |
Ingredienser:
Forhev (8-12 timer før):
| 100 g | Rugmel (sammalt) |
| 20 g | Byggmel (sammalt) |
| 1 ½ dl | Vann |
| 2 g | Gjær (på størrelse med en ert) |
Kokt kli (30 min. før)
| 1 ½ dl | Vann |
| 30 g | Kli |
Kokt hvete (30 min. før)
| 1 ½ dl | Vann |
| 60 g | Hvete (hel) |
Hoveddeig :
| 1 kg | Hvetemel |
| ½ dl | Rapsolje |
| 20 g | Salt (3 ts) |
| 20 g | Gjær |
| 5 dl | Vann |
| 300 g | Gulrot (raspet) |

Slik gjør du:
| 1 Lag rughev (8-12 timer før): – Løs gjæra opp i vannet, og – Rør inn bygg- og rugmel |
| 2 Lag kokt hvete: – Kok vann og hele hvetekorn i 5 min. – Slå av plata, og – La det stå og avkjøle seg til romtemperatur |
| 2 Lag kokt kli: – Kok opp vann og kli. – Avkjøl romtemperatur |
| 3 Bland sammen alle ingrediensene med unntak av gulrot, men inkludert kokt hvete, rughev og kokt kli – Elt i 5 min (med maskin) Eller 10 min for hånd – Tilsett gulrot – Elt i 5 min (med maskin) Eller 10 min for hånd – Dekk til bollen, og – La deigen heve i en timer |
| 4 Hell deigen ut på et bakebord, – Del deigen i 3, og – Form tre runde kuler – La dem hvile i 10 min. under en bakeduk |
| 5 Form runde brød – Legg brødene på stekebrett dekket med bakepapir – Snitt en spiral i hvert brød med en skapt kniv – Dekk brødene med en bakeduk – La brødene etterheve i 1-2 timer Til dobbel størrelse |
| 6 Stekes på 230 grader i 45 – 60 min. |

