Chili con carne

Dette er oppskriften på en chili con carne med kindneybønner og kjøttdeig. Dette er en mild og barnevennlig versjon, som lett kan gjøres sterke ved å tilsette mer hvitløk, chili (samt frøene) og krydder. Vi spiser chilien sammen med ris, tomatsalsa, guacamole, rømme og salat. Av og til har vi tortillalefser til og av og til tortillachips, men den kan godt spises som den er.

Chili con carne Ingredienser 1 Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1-2 fedd Hvitløk ¼ - ½ Chili (rød) 400 g Kjøttdeig 1 bx Tomater (hermetiske) 2 ts Persille (tørket) 1½ - 2 ts Spiskummin 1½ ts Koriander 2 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 ts Salt ¼ ts Pepper 300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)
Chili con carne, med ris og tilbehør
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   30-60 min Lett

Ingredienser:

1 Løk (liten)
1 Gulrot (liten)
1-2 fedd Hvitløk
¼ – ½ Chili (rød)
400 g Kjøttdeig
1 bx Tomater (hermetiske)
2 ts Persille (tørket)
1½ – 2 ts Spiskummin
1½ ts Koriander
2 ts Paprikapulver
½ ts Gurkemeie
1 ts Salt
¼ ts Pepper
300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)

Tips! Du kan godt bruke 1 boks hermetiske kindeybønner, hvis du ikke har ferdigkokte eller ikke orker å koke dem selv.

Chili con carne Ingredienser 1 Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1-2 fedd Hvitløk ¼ - ½ Chili (rød) 400 g Kjøttdeig 1 bx Tomater (hermetiske) 2 ts Persille (tørket) 1½ - 2 ts Spiskummin 1½ ts Koriander 2 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 ts Salt ¼ ts Pepper 300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)

Slik gjør du:

1 Skrell løk, gulrot og hvitløk
– Fjern eventuelt frøene fra chilien
– Finhakk grønnsakene
2 Sett en kasserolle på middelsvarme
– Ha i litt olje
– Tilsett løken
– Strø over litt salt
– og surr på svak varme til den har blitt blank
– Tilsett gulrot, og stek videre i 1-2 min.
– Tilsett hvitløk og chili
3 Tilsett kjøttdeigen, og
– Rør i den mens den steker
(så den blir «knust»)
4 Når kjøttdeigen er ferdigstekt, tilsett:
– Koriander
– Paprikapulver
– Gurkemeie
– Salt
– Pepper
– Rør godt, og stek videre i ca 1 min.
5. Tilsett tomat og vann
– Kok opp
– Senk varmen, og la det stå å surre
– Kok ris og tilbeder tilbehør
– Chilien skal være ganske tørr,
så du må koke ut det meste av væsken
6 Tilsett bønnene rett før servering,
– Smak til med salt og annet krydder
– Gi alt et oppkok
Servers med tortilla (lefser), rømme, tomatsalsa og ost
Chili con carne Ingredienser 1 Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1-2 fedd Hvitløk ¼ - ½ Chili (rød) 400 g Kjøttdeig 1 bx Tomater (hermetiske) 2 ts Persille (tørket) 1½ - 2 ts Spiskummin 1½ ts Koriander 2 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 ts Salt ¼ ts Pepper 300-400 g Bønner (Kidney, ferdig kokte)

Tips! Dette er en mild barnevennlig chili. Vil du ha den sterkere, bruker du bare mer hvitløk og krydder og ikke glem å ta med frøene fra chilien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s