Crème brûlée

Dette er absolutt en dessert favoritt. Crème brûlée – mmm, og det lille knekket når du setter skjeen ned i den fløyeslmyke brûlée kremen. Nam.

creme brule Ingredienser: 3 dl Melk 3 dl Fløte 4 ss Sukker 1 Vaniljestang / (1 ss vaniljesukker) 4 Egg Til gratinering: 6 ts Sukker

Ingredienser:

3 dl Melk
3 dl Fløte
4 ss Sukker
1 Vaniljestang / (1 ss vaniljesukker)
4 Egg
   
  Til gratinering:
6 ts Sukker

Slik gjør du:

  • Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs.
  • Avkjøl melkeblandingen litt
  • Pisk sammen eggeplommer
  • Hell melkeblandingen i en tynn stråle de piskede eggeplommene, mens du visper
  • Sil blandingen.
  • Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen.
  • Hell kokende vann i langpanna slik at det står halvveis opp på formene.
  • Stek i ovnen på 140 °C , til desserten stivner, 10-15 minutter.
  • Avkjøles (gjerne til neste dag)
  • Dryss på sukker og karamelliser med en Crème Brûlée-brenner (Eller sett kremen under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. NB! Pass på – det går utrolig raskt! )
creme brule Ingredienser: 3 dl Melk 3 dl Fløte 4 ss Sukker 1 Vaniljestang / (1 ss vaniljesukker) 4 Egg Til gratinering: 6 ts Sukker

Leave a comment