Dette er absolutt en dessert favoritt. Crème brûlée – mmm, og det lille knekket når du setter skjeen ned i den fløyeslmyke brûlée kremen. Nam.

Ingredienser:
| 3 dl | Melk |
| 3 dl | Fløte |
| 4 ss | Sukker |
| 1 | Vaniljestang / (1 ss vaniljesukker) |
| 4 | Egg |
| Til gratinering: | |
| 6 ts | Sukker |
Slik gjør du:
- Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs.
- Avkjøl melkeblandingen litt
- Pisk sammen eggeplommer
- Hell melkeblandingen i en tynn stråle de piskede eggeplommene, mens du visper
- Sil blandingen.
- Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen.
- Hell kokende vann i langpanna slik at det står halvveis opp på formene.
- Stek i ovnen på 140 °C , til desserten stivner, 10-15 minutter.
- Avkjøles (gjerne til neste dag)
- Dryss på sukker og karamelliser med en Crème Brûlée-brenner (Eller sett kremen under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. NB! Pass på – det går utrolig raskt! )

