Dave, Laura (2022) «Det siste han fortalte meg», Vigmostad Bjørke

Denne uka har jeg lest og storkost meg med «Det siste han fortalte meg».  Det er en #1 New York times bestseller, fått utmerkelsen som årets beste bok av Real Simple og Vogue, og sommerens (2021) beste bok av blant annet Usa Today, Entertainment Weekly, CNN, Town & Country, Parade, Bustle. Boka er skrevet av Laura Dave, og jeg har vært så heldig at jeg fikk et leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke, som den er utgitt på.

Dave, Laura (2022) «Det siste han fortalte meg», Vigmostad Bjørke OG Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi 40 år gamle Hannah. Hun jobber som tredreier, er gift og har en stedatter på 16 år. En dag kommer ikke mannen hennes hjem fra jobb, og hun får levert en lapp på døra der det står: «Beskytt henne». Så kommer FBI, på besøk og det går opp for Hannah at alt ikke er helt slik hun trodde …

Dave, Laura (2022) «Det siste han fortalte meg», Vigmostad Bjørke OG Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Wow for ei bok – jeg vet jeg har lest mye bra i det siste, men denne boka er noe helt for seg selv. Jeg ble helt hekta allerede fra første side, og det var nesten helt umulig å legge fra seg boka når jeg først hadde begynt å lese. Selv om historien i denne boka flyter sakte, er den full av underliggende spenninger og handlinger. Som leser bare vet du at det vil komme mer, at ikke alt er slik det ser ut som og flere og flere ting vil bli avdekket etter hvert. Likevel tar Dave seg god tid til å fortelle historien så vi blir godt kjent med Hannah, hennes forhistorie, hennes kjærlighet til ektemannen og hennes forhold til stedatteren Bailey. Selv om historien utspinner seg i nåtid, er vi med på Hannahs tilbakeblikk, på hennes forsøk på å minnes hvilken informasjon hun har (må ha) gått glipp av. «Det siste han fortalte meg» er ei fantastisk spennede og godt skrevet bok som jeg anbefaler på det sterkeste, og jeg anbefaler å lese den en dag du har god tid, for det er kul umulig å legge den fra seg når en først har begynt å lese den. Jeg triller et fantastisk terningkast: 6.

Generelle opplysninger:

  • Forfatter: Dave, Laura
  • Tittel: «Det siste han fortalte meg»
  • Originaltittel: «The Last Thing He Told Me»
  • Oversatt av: Helene Limås
  • Sjanger: Mysterie, fiksjon, thriller, samtid, romantikk
  • Sider: 399
  • Forlag: Vigmostad Bjørke
  • Utgitt: 2022
  • Først utgitt: 2021
  • Tilegnet: Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Dave, Laura (2022) «Det siste han fortalte meg», Vigmostad Bjørke OG Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble