Dette er kanskje den beste paien jeg vet, men så er jeg da også mye mer enn gjennomsnitt glad i spinat. Paien kan spises alene, slik den er, eller som jeg liker den best, sammen med Aioli av bakt hvitløk, Italiensk landbrød eller en Focaccia og en grønnsalat.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 60-75 min | Enkel/middels |

Ingredienser:
Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
4 | Egg |
3 dl | Melk |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
1 klype | Muskatnøtt (revet) – valgfritt |
1 pk | Spinat (frossen) |
1 | Løk (liten) |
1 pk | Mozzarella |
75 g | Ost (revet) |

Tips! Du kan tine spinaten, lage paibunnen og forsteke den allerede dagen før
Slik gjør du:
1 Ha spinaten i et dørslag, og – La den tine og renne god av (La det gjerne stå å tine natten over Du kan eventuelt tine den i mikron |
2 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne lengre) |
2 Sett ovnen på 200 grader |
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel, og – Steikes i ca. 10-15 minutter 200 grader |
4 Lag fyllet imens: – Rasp osten – Hell vannet av mozzarellaen – Rensk og finhakk løken – La den surre noen minutter på stekepanna, Til den blir myk – Tilsett den avrente spinaten, og – Dryss eventuelt over muskaten – Rør det raskt sammen |
5 Hell spinaten i den forstekte paibunnen – Strø over den revne osten – Bryt mozzarellaen i små biter og fordel utover – Hell over egg- og melkeblandingen – Settes umiddelbart i ovnen – Stek paien videre i 30-35 minutter (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og brun. |
6 Serveres alene eller med en grønnsalat, brød og aioli |



Anbefalt tilbehør:
Eller