Jeg har vært så heldig å få et leseeksemplar av den seneste kokeboka til Sabrina Ghayour. Ghayour er en britisk-iransk, utdannet kokk, jobber som matskribent og forfatter og driver den populære matklubben Sabrinas Kitchen i London. Hun har utgitt en rekke kokebøker, men debuterte med den populære «Persiana», i 2014. Den nyeste kokeboka hennes, Bazaar, som er utgitt på Mangschou forlag, er en samling med de aller beste vegetaroppskriftene fra kokebøkene hennes. Kokeboka har oppskrifter på en rekke delikate og smakfulle retter. I tillegg til et leseeksemplar har jeg fått lov til å publisere en av oppskriftene. Det er så mange lekre oppskrifter at det var vanskelig å bare velge en! – Men valget falt til slutt på kanskje den, utseendemessig sett, mest anonyme retten i denne boka. Rart valg kanskje, men det den mangler på farge og antall ingredienser tar den absolutt igjen på smak – for denne retten er skikkelig god – silkemyke potetdumpling med ricotta, valnøtter og chilismør – Gir absolutt mersmak.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 90 min. | Middels |

Ingredienser:
750 g | Poteter |
500 g | Ricotta (godt avrent) |
2 | Egg |
50 g | Tipo 00-mel |
Olivenolje | |
Flaksalt og pepper |
Valnøtt- og Chilismør
125 g | Smør |
3 ss | Pul biber chiliflak |
50 g | Valnøtter |

Slik gjør du:
1 Kok potetene i usaltet vann til de er møre og fine ca 20-25 min – Hell av vannet, og – La potetene avkjøles litt |
2 Skrell potetene, – Ha dem i en stor bolle, – Mos dem – La mosen avkjøles |
3 Tilsett Ricotta, egg, dill og mel Smak til med rikelig med salt og pepper – Rør sammen, og Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min Til det er fast og fint |
4 For deigen til dumplings: Litt større enn tommelfingeren din – Dryss litt mel over dumplingsene, og – Trykk dem litt flate |
5 Varm en stekepanne på middels/høy varme – Ha i litt olivenolje, og – Stek dumplingene raskt noen få minutterr til de er gjennomvarme og gyllenbrune og fine på utsiden |
6 Lag valnøtt- og chilismøret: – Hakk valnøttene – Smelt smøret over svak varme – Tilsett chili og nøtter |
7 Når smøret er varmt: – Fordel dumplingene på et varmt fat, – Hell over smøret, og – Server med en gang |
Generelle opplysninger om dagens bok:
- Forfatter: Sabrina Ghayour
- Tittel: «Bazaar – De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina»
- Originaltittel: «Bazaar»
- Oversatt av: Lisbeth Kristoffersen
- Sjanger: Kokebok, vegetar, Midtøsten
- Sider: 239
- Forlag: Mangschou
- Utgitt: 2022
- Tilegnet: Leseeksemplar fra forlaget

Denne oppskriften på Potetdumplings med Ricotta og urter og valnøttsmør med Pul Bier Chili er gjengitt, med tilltaelse fra Mangschou forlag, fra: Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar – De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou.