Grønn linsesuppe er en skikkelig god og sunn middag eller lunsj som du lager på under 30 minutter. Grønnsaker og linser koker mens du dekker bord og skjærer brød.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min | enkel |
Ingredienser:
| 1 | Løk |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 2 | Gulerøtter |
| 1 stilk | Selleri |
| 15 dl | Grønnsaksbuljong |
| 1 ss | Ingefær (fersk) |
| 200 g | Linser (grønne) |
| Salt og pepper | |
| Rømme (valgfritt) |
Slik gjør du:
| 1 Skrell gulrot, løken og hvitløken – Skjær dem i biter – Skjær selleristilken i biter – Ha alt i en kasserolle |
| 2 Hell over buljongen, – Tilsett linser og ingefær |
| 3 Kok opp, og – La det småkoke under lokk til linser, gulrot og løk er møre Ca 15-20 min. |
| 4 Kjør med stavmikser eller foodprosessor til alt er glatt – Smak til med salt og pepper – Kok opp |
| 4 Serveres toppet med litt rømme og nykvernet pepper – Serveres gjerne sammen med litt godt brød |

