Grovt Havrebrød etter oppskrift fra Baker Brun

Grovt havrebrød etter oppskrift fra Baker brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 18-19 )

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød) Grovt havrebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Bløtlegging: 6 dl Vann 300 g Havregryn (lettkokte) 150 g Sammalthvete (grov) 100 g Havrekli Deig: 750 g Hvetemel 2 ts Salt 2 ss Sukker 4 dl Melk (skummet) ½ dl Rapsolje 1 pk Gjær Egg og havregryn
NAM – Nybakt brød etter oppskrift fra Baker Brun
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 brød 3 timer Middels

Ingredienser:

Bløtlegging:

6 dl Vann
300 g Havregryn (lettkokte)
150 g Sammalthvete (grov)
100 g Havrekli

Deig:

750 g Hvetemel
2 ts Salt
2 ss Sukker
4 dl Melk (skummet)
½ dl Rapsolje
1 pk Gjær
  Egg og havregryn
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød) Grovt havrebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Bløtlegging: 6 dl Vann 300 g Havregryn (lettkokte) 150 g Sammalthvete (grov) 100 g Havrekli Deig: 750 g Hvetemel 2 ts Salt 2 ss Sukker 4 dl Melk (skummet) ½ dl Rapsolje 1 pk Gjær Egg og havregryn
Grovt havrebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød)

Slik gjør du:

1 Bland sammen Vann, havregryn, sammalthvete og havrekli
– Elt godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet
Deigen vil være klissete –
Dekk med en bakehåndduk, og
– La deigen stå på benkene i 20 min.
2 Tilsett hvetemel, salt, sukker, melk og rapsolje
– Smuldre i gjæren, og
– Elt godt
– Deigen skal fortsatt være litt klissete
– Dekk bakebollen med plast, og
– La den stå lunt i ca. 45 min.,
til deigen har blitt dobbelt så stor
3 Sett ovnen på 220 grader
4 Del deigen i 2 like store emner.
– Form avlange brød
– Pensle brødene med sammenvispet egg,
– Rull dem i havregryn, og
– Lag forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv
– Legg brødene i to smurte brødformer (á 2 liter)
– Dekk formen med en bakehåndduk, og
– Sett dem på et lunt sted, til de har hevet til dobbel størrelse
5 Stek brødene nederst i ovnen,
– I ca 45. min. (220 grader)
– Avkjøles på rist
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, (side 19; Grovt havrebrød) Grovt havrebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: Bløtlegging: 6 dl Vann 300 g Havregryn (lettkokte) 150 g Sammalthvete (grov) 100 g Havrekli Deig: 750 g Hvetemel 2 ts Salt 2 ss Sukker 4 dl Melk (skummet) ½ dl Rapsolje 1 pk Gjær Egg og havregryn
Deilig brød etter oppskrift fra Baker Brun
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s