Gulrotkake

Enkel og god gulrotkake med kremostfyll og -topping.

Gulrotkake  Ingredienser:  2	Egg 2 dl	Sukker (brunt) 1 dl	Maisolje 1 ts	Kanel ½ ts	Vaniljesukker 2 ts	Bakepulver  2 dl	Hvetemel 250 g	Gulerøtter (revne)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake60-75 min.Enkel/middels

Ingredienser:

2Egg
2 dlSukker (brunt)
1 dlMaisolje
1 tsKanel
½ tsVaniljesukker
2 tsBakepulver
2 dlHvetemel
250 gGulerøtter (revne)

Fyll og topping:

50 gMargarin
3 dlMelis
2 tsVaniljesukker
200 gSmøreost

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175°C
– Smør en rund kakeform (20-24 cm)
– Legg eventuelt bakepapir i bunnen av forma
2 vask og skrell gulerøttene
– Rasp dem
2 Visp egg og sukker til eggedosis
3 Vend inn de øvrige ingrediensene
4 Ha røren i en godt smurt og strødd form
5 Stekes på rist, nedre del av ovnen i ca 45 minutter
6 Avkjøles på rist
7 Rør sammen ingrediensen til fyllet,
– Del kaka i 2, og
– Fordel fyllet inni og rundt kaka

Gulrotkake Ingredienser: 2 Egg 2 dl Sukker (brunt) 1 dl Maisolje 1 ts Kanel ½ ts Vaniljesukker 2 ts Bakepulver 2 dl Hvetemel 250 g Gulerøtter (revne)