Denne hvetefletta har kulturmelk i deigen noe som gir en ekstra saftig og god hveteflette. Fletta kan fylles med hvilket som helst syltetøy.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3 «fletter» | 3 timer | Middels / enkel |
Ingredienser:
| 1 pk | Gjær |
| 1 dl | Vann (fingervarmt) |
| 3 ½ dl | Kulturmelk |
| 2 | Egg |
| 10-15 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør (romtemperert) |
| 1 dl | Sukker |
| 2 ts | Bakepulver |
| 2 ts | Salt |
Bringebær fyll:
| 350 g | Bringebær |
| 1-2 ss | Sukker |
| 2 ts | Maisenna |
| ¼ ts | Mandel ekstrakt |
| ¼ ts | Kardemomme |
Topping/pynt (valgfritt):
| Melis | |
| Vann |

Slik gjør du:
| 1 Løs opp gjæra i lunket vann – Tilsett de øvrige ingrediensen, men Bare 10 dl mel – Elt deigen i noen minutter, og Tilsett mer mel om nødvendig Deigen skal samle seg og ikke klisse for mye – Elt videre i ca 8 – 10 min. |
| 2 Dekk til deigen og la den heve Til dobbel størrelse c 60 min. |
| 3 Lag syltetøyet: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle, – Varm opp under forsiktig omrøring Til bringebærene smelter og syltetøyet stivner – Ta syltetøyet av varmen NB! syltetøyet stivner litt mer ved avkjøling |
| 4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i 3 like store deler |
| 5 Kjevle en del som et rektangel – Fordel en tredjedel av bringebærfyllet i en stripe (ca 4 cm bred) langs midten på rektangelet – – Skjær striper inn til fyllet På begge sider – Brett stripene annen hver gang over fyllet Så det blir en flette |





| 6 Legg fletten på bakepapir |

| 7 La fletten etterheve i ca 60 min Til dobbelstørrelse |
| 8 Pensles med egg |
| 9 Stekes på 190 grader i 12-17 min til gyden brun |
| 10 Avkjøles på rist |

| 11 Bland sammen melis og vann til passe tykk glasur, og – Ha den i en sprøytepose – Følg flettene og sprøyt på melis |
| 12 La melisen tørke, og Skjær i skiver |

