Ris med kanel, kardemomme og nellik, er en smakfull risblanding og passer godt til indiske retter.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| 500 g | Ris (basmati) |
| 100 g | Smør (eller ghee) |
| 1 | Løk (finhakket) |
| 2 | Laubærblader |
| ½ ss | Timian |
| 2 stenger | Kanel |
| 8 kapsler | Kardemomme (åpne) |
| 3 | Nellikspiker |
| 4-6 striper | Sitronskall |
| 10 dl | Kyllingkraft (eller buljong) |
| Salt og pepper |

Slik gjør du:
| 1 Hakk løken, og – Vask risen |
| 2 Smelt smøret i en kasserolle – Ha i løken – La den surre til løken er myk og blank I ca 5-7 min Middels varme |
| 3 Tilsett risen, krydderne og sitronskall – Rør godt, og – La det surre i 1-2 min. |
| 4 Hell i kraften, salt og pepper – Rør godt – La det koke opp – Sett på lokk – Så ned varmen Til lav, og – La det stå i ca 25 min – Slå av varmen – La stå i 5 min.. |
| 5 Ta av lokket – Rør rundt, – Server straks |

