Laks i rømmesaus med appelsin og granateple

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple er en litt endret versjon fra en oppskrift, som jeg fant i en reklame fra Salma Laks. Jeg falt pladask for bildet av retten, ble skikkelig inspirert, gikk hjem og og endte til slutt opp med denne retten. Det er ikke helt den samme som den originale – men denne er skikkelig fargerik og ikke minst god

Hvis du heller vi lage originaloppskriften fra Salma – Trykk HER

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel
Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

Ingredienser:

Ca. 400-500 gLaksefileter (uten skinn og bein)
1 bxRømme (lett)
1Appelsin (saft)
½Sitron (saft)
1 ½ ssHonning
3 ssSoyasaus
¼Chili (rød)
2Vårløk/gressløk

Topping:

1Appelsin (skivet)
1Granateple (frø)
 1Eple
Gressløk/vårløk

Denne retten kan enten tilberedes i ovnen eller i stekepannen:

Slik gjør du – tilberedelse i stekeoven:

1A Sett stekeovnen på 150 grader
2A Rens laksen så filetene blir skinn- og beinfrie
3A Lag rømmesausen;
– Ha rømmen i en bolle
– Tilsett honning og soyasaus
– Press appelsinen og sitronen
– Rør det inn i rømmesausen
– Finhakk chili og vårløk
– Rør det inn i rømmesausen
4A Hel rømmesausen i en ildfast form
– Legg i fisken
– Settes i ovnen og
– Bakes i 10-15 min.
Til laksen er ferdig
Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk
1 Hel rømmesausen i en ildfast form 2 Legg i fisken 3 Settes i ovnen (150 grader)

5A Mens fisken steker:
– Rens en appelsin og skjær skiver
– Rens et granateple
– Skjær vårløken i strimler
6A Ta fiske ut av oven når den er ferdig stekt,
– Topp fisken med appelsinskiver
– Strø over granateple frø og vårløk strimler
7 Serveres sammen med ris og soyasaus

Slik gjør du – tilberedelse på stekepanne:

1B Rens laksen så filetene blir skinn
– og beinfrie
2B Lag rømmesausen;
– Ha rømmen i en bolle
– Tilsett honning og soyasaus
– Press appelsinen og sitronen
– Rør det inn i rømmesausen
– Finhakk chili og vårløk
– Rør det inn i rømmesausen
3B Stek fisken nesten ferdig på middelsvarm panne
4B Mens fisken steker:
– Rens en appelsin og skjær skiver
– Rens et granateple
– Skjær vårløken i strimler
5B Hell rømmesausen over fisken, og
– La det få et oppkok
– Tilsett med vårløk eple, granateple og appelsin
6 B Serveres sammen med ris