Laks i rømmesaus med appelsin og granateple er en litt endret versjon fra en oppskrift, som jeg fant i en reklame fra Salma Laks. Jeg falt pladask for bildet av retten, ble skikkelig inspirert, gikk hjem og og endte til slutt opp med denne retten. Det er ikke helt den samme som den originale – men denne er skikkelig fargerik og ikke minst god
Hvis du heller vi lage originaloppskriften fra Salma – Trykk HER
Tilberedt i stekeovn Tilberedt på stekepanne
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |

Ingredienser:
Ca. 400-500 g | Laksefileter (uten skinn og bein) |
1 bx | Rømme (lett) |
1 | Appelsin (saft) |
½ | Sitron (saft) |
1 ½ ss | Honning |
3 ss | Soyasaus |
¼ | Chili (rød) |
2 | Vårløk/gressløk |
Topping:
1 | Appelsin (skivet) |
1 | Granateple (frø) |
1 | Eple |
Gressløk/vårløk |
Denne retten kan enten tilberedes i ovnen eller i stekepannen:
I stekeovn På stekepanne
Slik gjør du – tilberedelse i stekeoven:
1A Sett stekeovnen på 150 grader |
2A Rens laksen så filetene blir skinn- og beinfrie |
3A Lag rømmesausen; – Ha rømmen i en bolle – Tilsett honning og soyasaus – Press appelsinen og sitronen – Rør det inn i rømmesausen – Finhakk chili og vårløk – Rør det inn i rømmesausen |
4A Hel rømmesausen i en ildfast form – Legg i fisken – Settes i ovnen og – Bakes i 10-15 min. Til laksen er ferdig |

5A Mens fisken steker: – Rens en appelsin og skjær skiver – Rens et granateple – Skjær vårløken i strimler |
6A Ta fiske ut av oven når den er ferdig stekt, – Topp fisken med appelsinskiver – Strø over granateple frø og vårløk strimler |
7 Serveres sammen med ris og soyasaus |
Slik gjør du – tilberedelse på stekepanne:
1B Rens laksen så filetene blir skinn – og beinfrie |
2B Lag rømmesausen; – Ha rømmen i en bolle – Tilsett honning og soyasaus – Press appelsinen og sitronen – Rør det inn i rømmesausen – Finhakk chili og vårløk – Rør det inn i rømmesausen |
3B Stek fisken nesten ferdig på middelsvarm panne |
4B Mens fisken steker: – Rens en appelsin og skjær skiver – Rens et granateple – Skjær vårløken i strimler |
5B Hell rømmesausen over fisken, og – La det få et oppkok – Tilsett med vårløk eple, granateple og appelsin |
6 B Serveres sammen med ris |
